Toplistás tankerületi vezetők: mindenki kétmillió forintnál nagyobb jutalmat kapott

Belpol

A jogi fenyegetések ellenére közösségi oldalán vasárnap folytatta Tóth Endre, a Momentum országgyűlési képviselője a tankerületi vezetők tavalyi jutalmazásának nyilvánosságra hozatalát.

„Bár Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ vezetője áll a tankerületi hierarchia csúcsán, meglepő módon az 1,7 milliós összeggel nem ő kapta a legmagasabb motivációs elismerést 2021-ben” – írta legfrissebb bejegyzésében Tóth Endre, az ellenzéki párt oktatáspolitikusa. Az elmúlt napokban a Narancs.hu is figyelemmel követte a tankerületi vezetők jutalmazását nyilvánosságra hozó Momentum-politikus posztjait, így megtudhattuk, hogy mennyit kapott a tanárokat elbocsátó Marosi Beatrix és mennyit a Klebelsberg Központ vezetője, Hajnal Gabriella. Az idén január óta a Narancs.hu is közérdekű adatközléssel fordult a Gyulai Tankerület Központhoz, amely addig húzta a válaszadást, amíg lehetett végül pedig egy értékelhetetlen adatsort küldtek át.

Tóth Endre közlése szerint az első helyen a Debreceni Tankerületi Központ korábbi vezetője, a nemrég nyugdíjba vonult Pappné Gyulai Katalin áll 2,5 millió forinttal. Pappné 10 éven át vezette a tankerületet és nevéhez több botrány is kapcsolódik. A legemlékezetesebb ezek közül az volt, amikor 2018-ban pedagógusnapon a „Nemzedékek jövőjéért” díjjal tüntette ki a közgazdász végzettségű Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselőt.

Második helyen holtversenyben három igazgató követi őt a listán: Tamás Ilona, az Észak-Budapesti Tankerületi Központ vezetője, Hajnissné Anda Éva, a Közép-Budai Tankerületi Központ igazgatója és Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ vezetője, akik fejenként 2,44 millió forintot kaptak a fizetésükön felül szolgálataikért cserébe.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokán, 2,4 millió forintos jutalommal szintén többen állnak: Marek János, a Soproni Tankerületi Központ igazgatója, Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója és Szutorisz-Szügyi Csongor, a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója. Pásztor Gyula Csabáné, a kisvárdai tankerület vezetője és Házlinger György, a közép-pesti tankerület vezetője tavaly 2,36 millió forinttal lett gazdagabb a motivációs elismeréseknek köszönhetően. Arról a Házlinger Györgyről beszélünk, aki nemrég saját korábbi iskolájába, a Szent István Gimnáziumba vitte ki a kirúgással fenyegető leveleket a tiltakozó pedagógusoknak.

A jutalom-lista ötödik helye is sokat ér, 2,32 millió forintot. Ezt Gaszperné Román Margit kapta, aki a nyíregyházi tankerületet igazgatja immár hat éve. „Szép nagy összegek ezek, főként, ha a közoktatásban uralkodó általános alulfinanszírozottságra tekintünk. A legmagasabb jutalom összege több, mint egy kezdő pedagógus 8 havi bruttó bére. Ennél igazságtalanabb jutalmazási rendszert kitalálni is nehéz lett volna az oktatásban” – kommentálja a fejleményeket Tóth Endre. Hétfőre a fideszes politikusokból tankerületi igazgatóvá avanzsált pártkatonák jutalmairól ígér adatokat a Momentum parlamenti képviselője.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk