Nem a kormánykedvenc cég nyert az Integritás Hatóság pályázatán, el is kaszálták

  • narancs.hu
  • 2024. október 1.

Belpol

Balásy Gyula cége is indult a közbeszerzésen, nem nyert, megtámadta a döntést. 

A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) megsemmisítette az Integritás Hatóság kommunikációs szolgáltatásokra kiírt tenderét jogsértő eljárás gyanúja miatt – írja az Átlátszó. A szeptember végén megjelent határozatok szerint megsemmisítették az Integritás Hatóság kommunikációs szolgáltatásokra kiírt tenderének 1. és 3. részére vonatkozó eredményét. Továbbá összesen 5 millió forint bírságot is kiszabnak a hatóságra. 

Az uniós források megfelelő felhasználását vizsgáló Integritás Hatóság még korábban kommunikációs tevékenységre írt ki tendert. A három részből álló eljárásnak júliusban lett eredménye. Ez alapján a megbízás első részét az Uniomedia, a másodikat a Redboxcom – Wavemaker Hungary Kft. – Media Vision Advertising Kft. konzorciuma, míg a harmadikat a Super11 Creative Zrt. nyerte.

Meglepő lehet, hogy az állam kommunikációs és rendezvényszervezési tendereinek állandó nyertese, a New Land Media nem nyerte el egyik rész megbízását sem, annak ellenére, hogy a legolcsóbb ajánlatott kínálta. A pályázat során ugyanis szakmai ajánlatot is kellett beadni, nem csak megajánlott árat. A New Land Media pedig bár olcsó húst ígért, pályázatának szakmai oldala nem volt erős, és a döntés szerint ezért nem nyertek.

Ezt azonban a kormányközeli Balásy Gyula érdekeltsége, a New Land Media Kft. megtámadta a Közbeszerzési Döntőbizottságnál. Úgy vélték, hogy az Integritás Hatóság jogsértően járt el az ajánlatuk értékelésekor, és ezért veszítették el a megbízást.

Emiatt a Közbeszerzési Döntőbizottság lefolytatta a saját eljárásait, a vizsgálatuk során jogsértőnek találták a pályázat szubjektív értékelési rendszerét. Végül megállapították, hogy az ajánlatkérő Integritás Hatóság megsértette a közbeszerzésekről szóló törvény több pontját, ezért a KDB megsemmisíti a megjelent tendert és ezzel kapcsolatos döntéseket. Emellett összesen 5 millió forint bírságot szabtak ki az Inegritás Hatóságra.

Az Integritás Hatóság válaszul bíróságra viszi az ügyet, mert szerintük „jogsértő és szakmailag megalapozatlan” a határozat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk