Nem csitulnak a kedélyek a Spider Mentőcsoportot támogató egyesület körül

  • narancs.hu
  • 2023. december 3.

Belpol

A mentőcsapatot alapító Lehoczki László kilépett az egyesületből, így nem jut támogatáshoz a tevékenységük.

"Miszerint kiléptem a Spider Mentőcsoportból NEM IGAZ! Ugyanis abból a Támogató Egyesületből léptem ki Nikivel együtt, ami abból a célból alakult meg, hogy az általam létrehozott Spider Mentőcsoportot, a Közalapítványal együtt támogassa. Nyomatékosan közlöm mégegyszer, hogy a Támogató Egyesület és a Mentőcsoport nem ugyanaz. Ne mossák össze a kettőt. A Spider Mentőcsoportot 1999-ben hoztam létre, és a mai napig vezetem, és a körülöttem lévő szakemberek, akiket én képeztem, nos ők alkotják a csapatot" – írja Facebook oldalán Lehoczki László, kutyás mentő, a néhai Mancs gazdája.

 
Lehoczki László nevelt lányával, Binda Nikolettával, valamint keresőkutyáikkal, Nózival és Hope-pal
Lehoczki László Official/Facebook

Lehoczki a Blikkben a napokban megjelent cikkre reagálva nyomatékosította májusi közleményét, miszerint "az elmúlt több, mint egy év történései alapján 2023. május 25. napján kiléptem a Spider Mentőcsoport Támogatói Egyesületből. (...) A döntésem indokai: az Egyesület 2022 júliusától regnáló új vezetősége nem támogatja az általam vezetett Spider Mentőcsoport mentési tevékenységét, nem a kitűzött mentési és kutyás célok érdekében újíttatja fel a Miskolc Város Önkormányzata által a kutyakiképzésre és mentési gyakorlatokra adományozott kiképzőpályát.

A kiképzőpályát lezárták, a zárakat lecserélték, elzárták tőlem a mentéshez és a kiképzéshez nélkülözhetetlen eszközöket, a terület alkalmatlanná vált a kiképzésre, a mentési gyakorlatok végzésére" 

– tudatta a jelenleg is aktívan tevékenykedő Lehoczki, aki a februárban történt törökországi földrengés után nyilatkozott lapunknak a mentési munkálatokról:

Szeptemberben pedig az árvíz sújtotta Líbiában kutatott a Spider Mentőcsoport.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk