Újabb állami támogatásokkal csalogatná Szijjártó a külföldi beruházókat

  • narancs.hu
  • 2023. december 3.

Gazdaság

Ezért módosítottak az odaítélés feltételrendszerén.

„Jelenleg is hatalmas beruházási verseny zajlik a világon, így Európában is, amely versenyben Magyarország rendre jól szerepel” - írja Facebookon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, akinek célja, „hogy Európa legversenyképesebb beruházási rendszere a miénk legyen”.

Mint a 444.hu összefoglalójában írja, azért is módosítottak az „egyedi kormánydöntéssel megítélhető támogatások feltételrendszerén”:

  • Hogy növeljék a kutatási-fejlesztési beruházások mennyiségét, az ezekre adható maximális támogatás értékét 15 millió euróról 25 millióra növelik.
  • A jelenlegi 25 százalék helyett akár már 50 százalékos maximális támogatási intenzitást ítélhetnek a vállalatoknak.
  • A képzési támogatás esetében pedig 2 millió euróról 3 millióra emelik a maximálisan adható támogatás mértékét.

A külügyminiszter szerint a „hazánkban működő üzleti szolgáltató központok” is fontosak, mivel „szerepet játszanak a tehetséges fiatalok Magyarországon tartásában és idevonzásában”. Ezért a az 50 új, magas hozzáadott értékű munkahelyteremtési kötelezettséget 25 főre mérséklik. Az ilyen befektetéseket elsősorban a vidéki nagyvárosokban támogatnák.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk