Nem fizeti ki a bírságot az MSZP alelnöke, inkább ledolgozza

  • narancs.hu
  • 2019. március 18.

Belpol

Mert még azt is ellopnák.

Ma reggel 7 órakor közmunkára jelentkezett Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke a Borsodi Közhasznú Nonprofit Kft. edelényi telephelyén. Komjáthi a tavaly december 8-i, túlóratörvény elleni tüntetésen betört a rendőrsorfallal lezárt Kossuth térre.

Bár a rendőrség akkor azt közölte, hogy nem intézkedtek vele szemben, Komjáthi most a Facebookon arról írt, hogy büntetést szabtak ki rá a "Kossuth téri áttörés" miatt. "Eldönthettem, hogy az 50.000 forintot kifizetem, 60 órát dolgozom közmunkán, vagy 10 napra lecsuknak. 
Ezeknek egy fillért sem fizetek. Még azt is ellopnák - indokolja döntését a politikus. 

Majd így folytatja: "A pártállami rendszernek is vége lett. Ennek is vége lesz egyszer.Ti kutyaütő Orbánok, Mészárosok és Rogánok! Ne aludjatok nyugodtan!"

A 60 órát egyébként három hónap alatt kell ledolgoznia. A kitett képek szerint a mai napon főként kapálással törlesztett.

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?