Nem hibázott a székesfehérvári kórház leváltott főigazgatója

  • narancs.hu
  • 2020. május 12.

Belpol

A kórház lezárult belső vizsgálata szerint Csernavölgyi István nem követett el mulasztást, épp az hibázott, akire leváltása után Kásler átmenetileg rábízta az intézményt.

Nem a székesfehérvári Szent György Kórház áprilisban leváltott főigazgatója követte el azt a mulasztást, amelyre hivatkozva azonnali hatállyal leváltotta az emberi erőforrások minisztere – írja a hvg.hu az intézményben lezajlott belső vizsgálatra hivatkozva. A vizsgálatot az új főigazgató, Bucsi László indította, aki megerősítette a lap értesüléseit.

A lap információi szerint az intézmény belső vizsgálata során kiderült, hogy a megbízott igazgatónak kinevezett Reiber István nem szolgáltatott időben és megfelelően adatokat a minisztérium felé, aki mindössze egy napig volt vezető, mert másnap a miniszter a hivatalos pályázat lezárultáig irányító új főigazgatónak, Bucsi Lászlót nevezte ki.

Mint ismert, Kásler Miklós április közepén rúgta ki Csernavölgyi Istvánt, a Fejér Megyei Szent György Kórház főigazgatóját, mert miközben a járvánnyal küzdöttek, egyetlen egyszer megcsúsztak egy adatszolgáltatással. A főigazgató elmondása szerint telefonon így is jelentettek, később aztán az első visszajelzésre írásban is pótolták a hiányt. Kásler döntése még Székesfehérvár fideszes polgármesterét, Cser-Palkovics Andrást is megdöbbentette.

Bucsi László korábban azzal indokolta a belső vizsgálat elindítását, hogy Csernavölgyi István felállításának története "nem kerek”, hozzátette, ha a vizsgálat azt állapítja meg, hogy a menesztett igazgató „tiszta”, akkor azt Csernavölgyi István „mellékelheti a további folyamatához, amit indít", és ha ez a rehabilitációjával végződik, akkor ő maga, mármint Bucsi feláll vezetői székéből, és olyan gyorsan távozik, amilyen gyorsan érkezett.

A lap erre vonatkozó kérdésére úgy felelt, "Én eddigi életemben az ígéreteimet mindig betartottam, most sem lesz másként". De ahogy rávilágított, a kérdésről akkor lehet érdeben szólni, ha a volt főigazgató munkajogi pere lezárult. Csernavölgyi István leváltásakor úgy nyilatkozott, az igazság védelmében megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Figyelmébe ajánljuk