Nem kért a Fidesz a magasabb agrártámogatásokból az Európai Parlamentben

  • narancs.hu
  • 2019. március 9.

Belpol

Itthon aláírást gyűjtenek a Európai Unió közös agrárpolitikai büdzséjének növelése miatt, közben a kormánypárt EP-képviselői nem szavazták meg az erről szóló döntést.

Hiába gyűjt az Agrárkamara és a MAGOSZ aláírásokat az Európai Unió közös agrárpolitikai büdzséjének növeléséről szóló követeléséhez, de ennek most örülhetnek, mert az Európai Parlament megváltoztatva a Európai Bizottság javaslatát az elvont forrásokat visszahelyezte a büdzsébe.

„Az EP olyan döntést hozott, amely jó a magyar gazdáknak, amely ugyanazt a követelést fogalmazza meg, amelyért most az Agrárkamara és MAGOSZ aláírásokat gyűjt – hangsúlyozta Ujhelyi István.

Az uniós döntést azonban az EP-ben a Fidesz képviselői érdekes módon nem szavazták meg, tartózkodtak. Az MSZP EP-képviselője éppen ezért levélben keresi meg az Agrárkamara elnökét, és felajánlja a segítségét.

"A hazáját szerető és féltő európai parlamenti képviselőként felajánlom a MAGOSZ-nak és az Agrárkamarának, hogy juttassa el hozzánk annak a sok tízezer embernek a véleményét és javaslatát, akik aláírták az Európai Unió közös agrárpolitikai büdzséjének növeléséről szóló követelését.”

Ujhelyi István szerint a magyar gazdák nem számíthatnak Orbán Viktorra, mert őt már nem tekintik megfelelő partnernek az Európai Unióban. „Orbán elvesztette európai érdekérvényesítő képességét, már csak a saját hatalmi pozíciójáért küzd az Európai Néppárton belül. Orbán Viktor olyan politikusokkal szövetkezik, akik nem tudnak nekünk, magyaroknak semmiben sem újabb és jobb lehetőséget biztosítani a következő években, például az európai büdzsé terén.”

Neked ajánljuk