Nem lát hűtlen kezelést a rendőrség a PCR-tesztek ügyében

  • narancs.hu
  • 2022. január 14.

Belpol

Az 5 milliárdos készlet megsemmisítése miatt Szabó Tímea tett följelentést. Most értesítették.

Elutasította a Budapesti Rendőr-főkapitányság az 5 milliárd forint értékű PCR-tesztkészlet megsemmisítésével kapcsolatos feljelentést, amelyet Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa nyújtott be.

Szabó hanyag kezelésre hivatkozva tett följelentést, azért, mert úgy gondolta, hogy a tesztek tömeges megsemmisítése helyett inkább ingyen oda kellett volna adni az embereknek azt a készletet időben. 

Erről a történetről van szó:

Szabó most azt írja, hogy elképesztő indoklással utasították el a feljelentését. A BRFK szerint nem hanyag, hanem hűtlen kezelést kell vizsgálni ebben az esetben, ez a gyanú azonban nem alapos, mert hiányzik a szándékosság. Az érvelés szerint amikor a kormány megrendelte ezeket a PCR-teszteket, még nem lehetett tudni, hogy később majd lesznek gyorstesztek, amelyek a PCR-t fölváltják. 

„Az ember esze megáll. Először is, nem tudtam, hogy a BRFK átcsapott hirtelen járványügyi szakértővé is, és a világon egyedüliként megállapítja, hogy nincs többé szükség PCR-tesztekre. Másodsorban pedig, még ha így is lenne, akkor is egy felelős kormánynak időben észre kell vennie, hogy 5 milliárd(!) forintnyi PCR-teszt lassan lejár, amely esetben gyorsan fel kell azokat használni, neadjisten odaadni az embereknek ingyen, ahogy az Ausztriában, Franciaországban vagy Angliában történik. Itthon ugyanis még mindig legalább 12-13 ezer forint 1 db PCR-teszt (amire márpedig szükség van, ugye), ami egy 2 gyerekes családnak rögtön 50 ezer forint” – írja Szabó Tímea.

A képviselő panaszt tesz a BRFK határozata miatt, és úgy gondolja, az áprilisi kormányváltás után  „biztosan meglesz ennek a pofátlanságnak is a felelőse”.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk