Nem megfelelően épített szálloda miatt süllyed egy budai utca

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 26.

Belpol

A kivitelező mégsem áll le.

Egy hét alatt 10 centit süllyedt egy útszakasz a XI. kerületi Barackmag utcában, a lakók szerint egy apartmanszálloda nem megfelelően épített támfala okozza a jelenséget, ami után úgy néz ki az utca, mint egy földrengés sújtotta terület – számolt be róla az RTL híradója.

Az Újbudai Védegylet elnöke szerint

hiába állították le az építkezést a Budapesti Kormányhivatal emberei csütörtökön, a munka másnap reggel folytatódott. A lakók félve fekszenek le aludni, tragédiától tartanak.

„Több más képviselőtársammal együtt mindent meg fogunk tenni azért, hogy akár az építtetőnek, akár a teherautóinak visszavonják a behajtási engedélyüket, akár sorompóval megpróbáljuk lezárni az építkezésre vezető utakat” – nyilatkozta a tévécsatornának Keller Zsolt XI. kerületi MSZP-s önkormányzati képviselő.

A kivitelező az RTL megkeresésére nem reagált.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A mesék előtt

  • - turcsányi -

Ha érte valaha is kultúrsokk Magyarországot, az 1975 februárjában esett, amikor a Filmmúzeum (ma Belvárosi Színház) – a megvásárlásához képest egy kerek esztendei erőgyűjtés után – bemutatta Pier Paolo Pasolini Dekameron című filmjét.

Tarkóig elmerülni

Reagan a gonosz birodalmának nevezi a Szovjetuniót; megindul az űrfegyverkezési program; az Egyesült Államok lerohanja Grenadát; megjelenik a Microsoft Word; a MASH fináléja máig megdönthetetlen nézettségi rekordot hoz a tévében; kijön a Thriller legendás videóklipje Michael Jacksontól; az Oscart pedig a Gandhi nyeri.

Mivel, uram, s ki nélkül?

Nagy vitát kavart, hogy miért nincs opera-előadás immár két éve a szegedi Dóm téren. A vezetés gazdasági szempontokkal érvelt: nincs rá támogatás, illetve a műfaj már nem tölti meg két-három estére a 4 ezres nézőteret. Talán erre is lett egyfajta válasz, hogy ismét az István… került színpadra, Novák Péter rendezésében, aki inkább egyfajta misztériumkoncertként tálalja a történetet, a nyitányt az 1983-as ősbemutató fényképeivel illusztrálva.

A láthatatlanok

„Van nevem, de nehezen kimondható. Ezért a magyar nevem Ildi.” „Amikor eljöttem, a feleségem terhes volt. Hat éve vagyok itt. Még soha nem találkoztam a gyerekemmel, csak okostelefonon keresztül.” „Lehet, hogy soha nem megyek haza.