82 milliárdért vesz autókat a kormány, de azt nem árulja el, hogy kiknek

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 3.

Belpol

Homályos válasszal kerülték meg az erre irányuló kérdést.

A közelmúltban derült ki, hogy a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság összesen mintegy 82,5 milliárd forint értékű pályázatot írt ki személyautók, gépjárművek beszerszésére, valamint szervízelésére. Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese kíváncsi volt, hogy pontosan hány darab, és milyen típusú autóról beszélünk, illetve hogy kiknek vásárol ennyiért autókat a kormány.

Bodó Sándor, foglalkoztatásért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár azt válaszolta: „A kormány célja, hogy a rendelkezésre álló eszközpark a mai kor elvárásainak megfeleljen, a közügyek ellátását a lehető legnagyobb hatékonysággal támogassa. A megjelent gépjármű-beszerzési felhívás eredményeként több mint 1000 intézmény valósíthat meg saját beszerzéseket. Így lehetőség nyílik az elöregedett járműpark lecserélésére, amellyel jelentős üzemeltetési megtakarítás érhető el” – írta meg az Index. Tehát a kormányzat tulajdonképpen kikerülte a kérdést.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?