Nem tesz panaszt a diák, akit lefújtak könnygázzal és indoklás nélkül tartottak fogva egész éjszaka

  • narancs.hu
  • 2023. május 6.

Belpol

A 17 éves fiú megfogadta, hogy legközelebb is az első sorban fog tüntetni.

„Nem a rendőrség ellen van panaszom, hanem azok ellen az emberek ellen, akik miatt idáig fajult a helyzet. Azok miatt, akik hosszú ideje, több mint egy éve folyamatosan ignorálnak minket” – mondta a Telexnek a 17 éves Hidász Máté, az Egységes Diákfront tagja, a Fasori Evangélikus Gimnázium tanulója, miután a státusztörvény elleni tüntetésen a rendőrök az arcába fújták a könnygázt, és hajnali négy óráig fogva tartották a Gyorskocsi utcában.

A szüleiknek ez idő alatt senki nem mondta el, hogy mi történt a gyerekükkel, végül maguk mentek el a fogdához. Hidász Mátét végül nem gyanúsították meg semmivel, és hajnali 4 órakor kiengedték a fogdából.

A szülők az RTL-nek úgy nyilatkoztak, hogy fiukkal ellentétben ők fontolgatják, hogy panaszt tesznek.

„Aki tudja, hogy mi a helyes, és a következmények miatt mégsem teszi meg, az nem egy erkölcsös ember”

– mondta Hidász Máté a Telexnek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk