Már lehet szavazni a Lánchídról és egyebekről a Budapesti Lakógyűlésen

  • narancs.hu
  • 2023. május 6.

Belpol

Elkezdődött a budapesti konzultáció.

Karácsony Gergely főpolgármester kezdeményezésére elindult a Budapesti Lakógyűlés, hogy a Budapest és a Lánchíd jövőjét meghatározó kérdésekről ne mások, csakis a budapestiek dönthessenek – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A levelet minden budapesti lakosnak elküldik, akik május 4-étől június 11-éig nyilváníthatnak véleményt a Budapest és a Lánchíd jövőjével kapcsolatos kérdésekről, online és offline formában.

A szavazás tisztaságát és anonimitását egyedi azonosító kód biztosítja, amelyet névre szóló levélben kapnak meg a budapestiek.

Május 4-én délután 3 órakor megnyílt az online szavazófelület is.

„A Fővárosi Önkormányzat eddig is számos módon nyitotta meg a város kormányzását a budapestiek előtt. Idén harmadik alkalommal a városlakók dönthetnek a Közösségi Költségvetés forrásainak felhasználásáról, de civil munkacsoportok, közösségi gyűlések, polgári kezdeményezések során is alkalma volt a budapestieknek véleményt nyilvánítani, vagy alakítani a főváros terveit, akár a Fővárosi Közgyűlés napirendjét. Most újabb lehetőség nyílik a párbeszédre, ugyanis a Budapesti Lakógyűlés célja, hogy konkrét, ezúttal a fővárosi közlekedést is érintő kérdésekben közvetlenül a budapestiek dönthessenek” – közölte a városvezetés.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk