Nem tett le a kormány a Fudan megépítéséről

  • narancs.hu
  • 2023. március 22.

Belpol

A beruházás előkészítéséről jövő nyáron kell beszámolnia a kormánynak. 

A momentumos Tompos Márton kérdezett rá Lázár János építési és közlekedési miniszternél arra, hogy mivel a kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszát eredetileg 2024-ben akarták megnyitni, mi most a helyzet a dologgal, megkezdődik-e a közeljövőben a kampusz fejlesztése, vagy az ilyen jellegű elképzeléséről a kormány végleg lemondott? 

Tompos Lázár helyett a Csák János-féle Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkárától, Vitályos Esztertől kapott választ, amiből egyértelműen kiderül, hogy a Fudan megépítése még mindig napirenden van.

A válasz ugyanis így szól: "Tájékoztatom, hogy a Kormány eleget fog tenni a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvény 7. §-a alapján előírt kötelezettségének, miszerint legkésőbb 2024. június 30-ig beszámol az Országgyűlésnek az Intézmény létesítésével kapcsolatos beruházás előkészítéséről és a megvalósítás tervezett költségeiről." 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk