Nem volt bűncselekmény Orbán tusnádfürdői beszéde

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 15.

Belpol

Vadai Ágnes kérdezett rá Polt Péternél. 

A Demokratikus Koalíció képviselője, Vadai Ágnes fordult írásbeli kérdésben a legfőbb ügyészhez, Polt Péterhez azzal, hogy hallotta-e a miniszterelnök, Orbán Viktor botrányt kiváltó tusnádfürdői „fajelméletes beszédét”. Vadai azt írta, hogy szerinte súlyosan elfogadhatatlan és törvénysértő, hogy az ügyészség nem indított vizsgálatota beszéd ügyében. 

Polt Péter legfőbb ügyész most válaszolt Vadai Ágnesnek. Ebben Polt azt írta, Vadai kérdését feljelentésként értékelte, amit ezután továbbított a Központi Nyomozó Főügyészséghez. Azonban

a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a feljelentést a büntetőeljárásról szóló törvény 381. § (1) bekezdésének a) pontja alapján – bűncselekmény hiányában – elutasította.

Vagyis úgy látta, a rendelkezésére álló adatok alapján a feljelentett cselekmény nem volt bűncselekmény.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk