Németh Szilárd megoldotta a nagytarcsai fűtéskrízist

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 2.

Belpol

A helyi országgyűlési képviselővel együtt bejelentették, igenis lesz fűtés ősztől a Petőfi telepen.

„Egyeztetés Vécsey László képviselőtársammal és a lakókkal. A rezsicsökkentés a nagytarcsai Petőfi lakótelep 192 családjának is biztosított” – közölte Facebook-oldalán Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken.

Csütörtökön az Átlátszó nyomán a narancs.hu is megírta, hogy a nagytarcsai képviselő-testület segélykérő levelet küldött mindhárom fő közjogi méltóságnak, hogy járjanak közben a zömmel katonák által lakott Petőfi telep lakásainak fűtése érdekében.

Az a gond, hogy a jelenlegi szolgáltatóval kötött szerződés lejár októberben, a meghosszabbítására nincs lehetőség. Mivel pedig a telep tulajdonosa az állam, amely jogi személy, nem lakossági felhasználó, a törvény értelmében kevesebb kedvezményes árú gázt lehet venni a lakások fűtésére. Lakásszövetkezetet vagy társasházat kellene alakítani, de ezt csak a Honvédelmi Minisztérium kezdeményezheti.

A hvg.hu pénteki tudósítása szerint a térség országgyűlési képviselője, Vécsey László tájékozódott a korábbi helyőrségi parancsnoknál az ügyben, Németh Szilárd pedig elment Nagytarcsára, átböngészte az egyik lakó számláit, és azt a következtetést vonta le, hogy biztosított a lakások fűtése ősztől. 

A hvg.hu szerint a júliusi időközi választások óta a polgármester azért kilincsel, hogy megoldja ezt a helyzetet, de neki eddig nem szólt a megoldásról az országgyűlési képviselő. A péntek estére meghirdetett lakossági fórumra várják az országgyűlési képviselőt, hátha elmondja, mire jutottak Németh Szilárddal.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Eljön kegyelmed Ozorára?

Ozora kis község Tolna megyében, a Tamási járásban, ezerötszázan lakják. Fesztiváljáról híres, történelmileg sok egyébről. Minket ez a sok egyéb érdekelt, pontosabban a történelmi emlékezet, amikor ellátogattunk a faluba.