Nemi erőszak kísérletével vádolják a Jobbik egyik volt képviselőjelöltjét

  • narancs.hu
  • 2022. május 5.

Belpol

A párt tagadja, hogy megpróbálták volna eltussolni az ügyet, a nemi erőszak kísérletének tényét azonban nem. 

Csütörtök délelőtt a Bors Online arról számolt be, hogy múlt év végén, a Jobbik egy ököritófülpösi pártrendezvényén egy korábbi polgármester megpróbálta megerőszakolni Szilágyi György Jobbik-alelnök élettársát. A kormányközeli lap értesülései szerint a választókerületi szervezőként dolgozó 24 éves nőt jobbikos politikusok felcsalták és bezárták egy szobába, majd a tettes levetkőzött és fizikai erőfölényét kihasználva próbálta megerőszakolni őt. A nőnek végül sikerült elmenekülnie.

A cikk szerint az áldozat beadvánnyal fordult a Jobbik etikai bizottságához, az ügy kivizsgálását és a tettes megbüntetését követelve. Miután a lap szerint nem történt semmi, hivatalos feljelentést tett. A Bors információi szerint az ügyben már meg is kezdődött a nyomozás.

A Jobbik egy Facebook-posztban reagált a hírekre, a párt közleménye a nemi erőszak kísérletének tényét nem tagadja, csak azt, hogy megpróbálták volna eltussolni az ügyet: 

„Aljas, habonyi hazugságokkal teletűzdelt lejáratási kísérlet zajlik a tisztújításra időzítve, ami a szokásos végeredménnyel fog zárulni: a hazug fideszes lap pert fog veszteni és megfizet a koholmányaiért. A cikkben állított hazugságokkal szemben a valóság az, hogy a Jobbik és annak etikai és fegyelmi bizottsága az ügy kivizsgálását a beadvány megérkezése után azonnal elindította, és erről a beadványozót is értesítette. A hazugságokkal szemben a szükséges jogi lépéseket ezúttal is megtesszük.”

Telex megkeresésére időközben Szilágyi György elmondta, valóban megtörtént az eset, és a párton belüli vizsgálat is csak alig több mint egy héttel ezelőtt indult el, miután a sértett az etikai bizottsághoz fordult. Szilágyi azt is elmondta, erre azért csak most került sor, mert élettársa remélte, az elnökség kezeli az ügyet.

A lappal a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség azt közölte, hogy hozzájuk nem érkezett az ügyben feljelentés, bejelentés, Szilágyi erről azt mondta, azért, mert a Legfőbb Ügyészségnél tettek bejelentést, ugyanis „az eset elkövetése idején a tettes országgyűlési képviselőjelölt volt”.

A Telexnek a Jobbik is külön reagált, ebben azt írták, hogy „az állítólagos eset, amiről beszélünk 2021 decemberében történt. A helyszínen tartózkodók semmilyen erőszakos cselekményt nem láttak, feléjük jelzés sem érkezett. Ha történt volna ilyen, azonnal hatósági eljárást kezdeményeztek volna. Most, közel fél évvel a történtek után – múlt hét hétfőn – az érintett hölgy etikai eljárást kezdeményezett az ügyben, amit a párt azonnal el is indított, erről pedig az érintettet tájékoztatta is a bizottság. Emellett Jakab Péter azt tanácsolta Szilágyi Györgynek, ha bármi ilyet tapasztaltak, akkor ne pusztán etikai bizottsághoz forduljanak, hanem a nyomozati szervekhez is, hisz érdemi megállapítást ők tudnak tenni az ügyben. Erre Jakab Péter ígéretet is kapott.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mind idegenek vagyunk

  • SzSz

A világtól elidegenedett, magányos filmes hősök lelőhelye filmes tapasztalataink szerint elsősorban a metropoliszok, illetve a kertvárosok.