Szabó Bálint lett a kacsa- és lúdszövetség elnöke

  • narancs.hu
  • 2022. május 5.

Belpol

A szervezet kiskunfélegyházi közgyűlése „nem volt indulatoktól mentes”.

„Botrányos közgyűlésen választott új elnököt a Magyar Kacsa- és Lúdszövetség” – tudósít a baon.hu. A Bács-Kiskun megyei hírportál a víziszárnyas-tenyésztéssel foglalkozó gazdák érdekvédelmi szervezetének kiskunfélegyházi tisztújító rendezvényéről azt írja, kétórás késéssel kezdődött a regisztráció miatt, így sokan már emiatt is bosszúsak voltak.

A közgyűlést a nyilvánosság kizárásával tartották, de a portál szerint a sportcsarnok előtt állók is hallották a kiabálást vagy épp a tapsvihart. Így a bent történtekről csak később, a jegyzőkönyvből lehet hiteles képet kapni.

Az biztos, hogy több órás vita után Csorbai Attila, a Magyar Baromfi Terméktanács elnöke otthagyta a közgyűlést, és vele együtt mások is távoztak. Csorbai utóbb azt nyilatkozta, hogy szerinte ez a közgyűlés nem zajlott szabályszerűen, nem tudták megválasztani rendesen a levezető elnököt sem, mert „egy ágazaton kívüli, az ágazatban soha nem tevékenykedő jogász felhergelte azokat a termelőket, akik amúgy is nagyon nehéz helyzetben vannak”. Csorbai azt is mondta, hogy a korábban megválasztott intézőbizottság ügyvivő testületként működik tovább a következő tisztújító közgyűlésig.

A csarnokban maradt résztvevők azonban Csorbai távozása után folytatták a tanácskozást, és szavaztak is. Így a Magyar Kacsa- és Lúdszövetség új elnökének megválasztották Szabó Bálintot, aki tényleg jogász, szegedi önkormányzati képviselő, egy üzletviteli és vezetési tanácsadással foglalkozó cég tulajdonosa, sokoldalú, ismert közszereplő.

 

Szabó korábban demonstrációt szervezett a víziszárnyas-tenyésztő gazdáknak, akik azért tiltakoztak, mert a 2021/22-es időszakra  a vártnál kevesebb állatjóléti támogatást kaptak. A tüntetésen Nagy István agrárminiszter kötelezettséget vállalt arra, hogy a kormány az érintetteknek utólag 1,9 milliárd forintot kifizet.

Az érdekvédő szövetség új elnöke azt nyilatkozta, a tisztújítás szerinte jogszerű volt, de majd ezt a bíróság megítéli.

Szabó a Facebook-oldalán többek között azt írta, meghívja Csorbai Attilát az első intézőbizottsági ülésekre, mert felül kell emelkedni a vitákon, és együtt kell dolgozni az ágazatért.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk