Népszava: Orbán nem tart évértékelőt

  • narancs.hu
  • 2021. február 12.

Belpol

Úgy gondolták, online nem lenne elég ütős.

Orbán Viktor idén nem tart külön évértékelőt – tudta meg a Népszava. A lap információi szerint ehelyett a parlament tavaszi ülésszakának hétfői nyitó ülésén mond beszédet, ez számít majd évértékelésnek.

A Népszava nemrég írt arról, hogy a miniszterelnök és stábja bizonytalan abban, megtartsák-e az évértékelőt, amire a járvány miatt csak online lenne lehetőség. Mivel azonban az nem lenne olyan hatásos, mint egy nagyszabású tömegrendezvény, ezért forrásaik szerint végül úgy döntöttek, nem tartják meg az eseményt. Nem érdemes „devalválni” a miniszterelnöki évértékelőket, azzal, hogy nem közönség előtt beszél - fogalmaznak.

Hozzáteszik, hogy eddig Orbán minden évben tartott értékelőt a tavaszi parlamenti ülésszak kezdete előtt.

Figyelmébe ajánljuk

Miénk itt a vér

  • - turcsányi -

A papa mozija ez. Nem pont a formula hagyományos értelmében, sokkal inkább szó szerint. A hatvanas évek közepén az olasz anyakönyvi hivatal kigyűjtötte a Sergio keresztnevű polgárokat, s mindegyiket hatóságilag kötelezték arra, hogy spagettiwesterneket készítsenek.

Megszemélyesített dokumentumok  

„Boldog magyar jövőt!” – olvassuk a feliratot Chilf Mária kollázsán, ahol egy felvonuláson Lenin, Rákosi és Sztálin fényképét viszik a munkások és az úttörők, nyomukban a ledöntött Sztálin-szobor feje gurul egy tankkal a háttérben.

Építő játék

  • Kiss Annamária

Horváth Csaba rendező-koreográfusnak, a Forte Társulat művészeti vezetőjének színházában legalább annyira fontos a mozgás, mint a szöveg, nem csoda, hogy ezen az estén, a mozgásszínházas tempóhoz kevéssé szokott kőszínházas társulati tagoknak melegük van.

„Megeszi a kígyót”

Alighanem a magyar kultúrára korábban is jellemző, az utóbbi időben pedig mintha még erőteljesebben megjelenő befelé fordulás miatt lehet, hogy egy olyan jelentős életmű, amilyen Ladik Kataliné, egyszerűen nem találja meg benne a helyét – holott minden adott lenne hozzá.

Igor és Szása kiszabadult és gyilkolt

Szentesen két bulltípusú kutya kijutott az utcára, halálra mart egy férfit és örök életére megnyomorított egy nőt. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a gazdára, akinek fogalma sem volt arról, mire képesek a házőrzői, és milyen nevelésre lett volna szükségük.

Hídpénz

„Az önkormányzat egy olyan fejlesztést kíván megvalósítani, hogy a Szárhegyet és a Vár­hegyet összekötnénk egy függőhíddal."

Az arany csillogása

Emlékszik még bárki is arra, hogy mikor volt az a „vizes” világbajnokság Budapesten, amikor a toronyugráshoz a Dunába húztak fel egy ménkű nagy tornyot, hogy az majd milyen jól fog mutatni a világmindenség összes televíziós készülékén?