Nincs szabad időpont a 3. oltásra Budapesten

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 14.

Belpol

A következő tíz napra nem lehet jelentkezni, az orvosi kamara elnökének sem sikerült.

Hiába próbált időpontot foglalni a koronavírus elleni harmadik védőoltásra Budapesten Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke és Lénárd Rita alelnök: a rendszer azt közölte, hogy a következő tíz napra „nincs a megadott keresési feltételeknek megfelelő időpont”.

Erről a Telex számolt be,  azzal, hogy más városokban, így Pécsen lehetett jelentkezni a harmadik vakcináért, így valószínűsítik, hogy csak a fővárosban fogytak el az időpontok.

A MOK szerint örömteli, ha tényleg olyan sokan regisztráltak, hogy elfogyott az összes időpont, de azért szeretnék kideríteni, hogy tényleg ez-e az oka a foglalás meghiúsulásának. A Telex az ügyben az Országos Kórházi Főigazgatósághoz fordult válaszért. Az is kérdés, miért csak a következő tíz napon belülre lehet időpontot foglalni. 

A kiadott védettségi igazolványok alapján valóban Budapesten lehet a legnagyobb az oltási hajlandóság – derül ki Szél Bernadett pénteki Facebook-posztjából. Az országgyűlési képviselő megszerezte az oltottaknak és a koronavírusból igazoltan felgyógyultaknak járó védettségi igazolványok számát, megyénkénti bontásban:

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk