Novák Katalin megint odapörköl: „A világ úgynevezett fejlett részében” nem fontos a „családi érték”

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. szeptember 25.

Belpol

Most a Vatikánban durrogtatott az államtitkár.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán kétoldalú megbeszéléseket folytatott a Vatikánban, ahol bemutatta a magyar családpolitika eredményeit, célkitűzéseit –írja a távirati iroda. A politikus mások mellett Vincenzo Paglia érsekkel, a Pápai Életvédő Akadémia elnökével és a Kevin Farrell bíborossal, a Világiak, Családok és Életvédelem Dikasztérium prefektusával találkozott, és beszámolt azokról a lépésekről, amelyeket Magyarország tett és a jövőben tervez a magyar családok segítése érdekében.

Mint az MTI-nek telefonon elmondta, a találkozók célja az volt, hogy a Vatikánban szolgáló magas rangú egyházi személyekkel megismertesse a magyar családpolitikát, ismertesse, hogy Magyarországon az egyházak, a családszervezetek, a vállalati szféra és a tudomány képviselői a kormánnyal karöltve mit tesznek a családokért és azért, hogy a családi értékek méltó helyet foglalhassanak el a közösségekben.

Novák Katalin úgy fogalmazott: az a tapasztalat, hogy "a világ úgynevezett fejlett részében" a hagyományos családi értékeket háttérbe szorítják, kevés szó esik róluk és kevés jelentőséget tulajdonítanak nekik, ami a családok gyengülését eredményezi. Mint mondta, alig-alig lehet találkozni olyan kormánnyal, amely nyíltan vállalja a családok segítését, és amely a családok támogatásában látja a jövőt, s a közösség alapjának tekinti a családokat. Hangsúlyozta: a magyar kormány ilyen.

Novák szót ejtett arról is, hogy a Paglia érsekkel való találkozóján felmerült a migráció kérdése is, amelyben - mint fogalmazott - nem titok, hogy eltér a magyar kormány és a Vatikán álláspontja. Novák Katalin mindemellett fontosnak tartotta, hogy ebben a kérdésben is legyen párbeszéd, hogy ismerjék, megértsék és tiszteletben tartsák egymás álláspontját.

Figyelmébe ajánljuk