Bejelentették: Nyáron kezdődik az új időszámítás a Corvinuson

  • narancs.hu
  • 2019. február 11.

Belpol

Wow, bevásárolnak a MOL-ba és a Richterbe!

Sajtótájékoztatót tartottak ma a Corvinuson, ahol több levegőben függő kérdés is tisztázódott.

false

 

Fotó: MTI

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter például elmondta:

-         Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány néven jön létre az az alapítvány, amely a jövőben a Budapesti Corvinus Egyetem fenntartója lesz.

-         az egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány alapító vagyona a MOL Nyrt. és a Richter Nyrt. 10-10 százalékos részvénypakettje, amelynek piaci összértéke nagyságrendileg 380 milliárd forint.

-         a kormány döntése alapján az egyetem ingó és ingatlanvagyona július 1-től az egyetem tulajdonába kerül. A miniszter elmondta, hogy az egyetem javára megvásárolásra kerül a Wingprojekt6 Kft., amely az egyetem egyik - jelenleg PPP formájában használt - oktatási épületének tulajdonosa.

Lánczi András, az egyetem rektora reményét fejezte ki, hogy az általuk megvalósítandó modell más intézmények számára is példa lesz.

Palkovics a Portfóliónak adott hétfői interjújában elmondta még azt is, hogy eddig az állam volt a fenntartója az intézménynek, az átalakításokkal az alapítvány lesz az, amely egy dologgal foglalkozik: a vagyon kezelésével azon keretrendszeren belül, amit az alapító, azaz a magyar állam meghatározott. Szerinte ez azért jó, mert az állami fenntartású egyetemeknek egy sor olyan kötelezettséggel, korláttal kell szembesülniük, “ami a működésüket nem feltétlenül könnyíti meg”.

Figyelmébe ajánljuk