Ez hiányzott: az Oktatási Hivatal focilabdákat és sporteszközöket ad lemorzsolódás ellen

  • narancs.hu
  • 2019.01.30 13:15

Belpol

21 ezer sporteszközzel segítik a lemorzsolódással veszélyeztetett intézményeket.

Az Oktatási Hivatal a tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogató uniós projekt keretében vásárolt 21 ezer sporteszközt, hogy ezzel segítse az iskolákat - írta meg a hvg.hu.

A támogatásnak szánt csomagban van egyebek között 810 focilabda, ugyanennyi kézilabda és kosárlabda, 2700 ugrálókötél és 5400 láthatósági mellény – közlik a az uniós közbeszerzési értesítő alapján.

Az egyébkén 12,9 milliárd forintnyi uniós projekt célja, hogy "450 köznevelési intézményben komplex és differenciált alapú intézményfejlesztés révén javuljon a minőségi neveléshez-oktatáshoz való hozzáférés", és a végzettség nélküli iskolaelhagyással veszélyeztetett tanulókhoz kapcsolódó pedagógiai szolgáltatást akarják fejleszteni.

A beszerzésre 94 millió forintot szántak, a közbeszerzés győztese csak 37 millió forintot kért a sporteszközökért - teszik hozzá. Megjegyzik azt is, hogy a cég egyébként nem ismeretlen az állami sporteszköz-beszerzéseken: a nyertes amúgy a Dalnoki-Sport Kft. lett. Pl. a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) 2018-ban több etapban is, összesen több mint 300 millió forintért rendelt tőlük sportszercsomagokat a Bozsik Egyesületi Programhoz.

Neked ajánljuk

Sorsod Texas

  • Uitz Renáta

A kormányerők őszi politikai évadnyitása igazán eseménydúsra sikeredett: az ellenzéki előválasztás kismiska abban a politikai térben, ahol a katolikus egyház feje – és globális médiasztárja – celebrál szentmisét az eucharisztikus világkongresszus margóján.

Nem családi ügy

  • Hüttl Tivadar
  • Pásztor Emese

Az európai uniós források korrupt felhasználásáról szóló hírek ma már ritkán keltenek elsöprő közérdeklődést: az elmúlt 11 év eltompította a felháborodásért felelős idegpályákat.

„Szergej, megírtad?”

Az 1962-es novocserkasszki vérengzésről készített filmje, a Kedves elvtársak! a héten kerül a mozikba. Andrej Koncsalovszkij orosz rendezővel Tarkovszkijról, Stallonéról, a szovjet és az orosz himnuszról és a filmjeinek milliárdos finanszírozójáról beszélgettünk.

A belső zsarnok

  • TPP

Tiltakozó tömeg gyűlik a térre a nyomorúságos életfeltételek, az egyre romló munkakörülmények miatt. Vörös zászlókat lengetnek, Marx és Lenin képét emelik a magasba.