Öngyilkos lett egy magyar katona Koszovóban

  • narancs.hu
  • 2023. július 7.

Belpol

Az orvosok nem tudták megmenteni.

Koszovában meglőtte magát egy magyar katona a szolgálati fegyverével, szolgálati időn kívül – írja a Magyar Nemzet a Honvédelmi Minisztériumtól kapott tájékoztatás alapján. 

Az eset július 4-én, kedden történt. A táborba hívott orvosok próbálták megmenteni a katona életét, de nem sikerült, a kórházba szállítás közben elhunyt. A hozzátartozókat a Magyar Honvédség azonnal értesítette, az eset kivizsgálása még tart. 

A katona abban a békefenntartó egységben szolgál, amely a NATO parancsnoksága alatt, KFOR néven működik, békefenntartó misszióként, 27 ország részvételével, de a legtöbb katonát az olasz, az amerikai és a magyar hadsereg adja. 

A KFOR-misszió 1999-ben kezdődött, eredetileg 50 ezer katonával, a létszám azóta négyezer alá csökkent, de most ismét növelték. Május 29-én Zvecsánban egy szerbek által kezdeményezett tüntetésen a tömeg összecsapott a feloszlatásukra érkező békefenntartókkal, és 27 magyar katona megsérült. Ketten közülük még most is súlyos állapotban vannak, egyikük végtagját amputálni kellett a Honvédelmi Minisztérium pénteki közleménye szerint.

A hvg.hu úgy értesült, hogy a keddi eset a Novo Selo településen lévő táborban történt. 

Ha úgy érzi, Ön vagy a környezetében más krízishelyzetben van, segítségre szorul, hívja az ingyenes 116-123 felnőtt lelkisegély számot! A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány gyerek és ifjúsági lelkisegély száma: 116-111.

A leadképen a NATO parancsnoksága alatt működő nemzetközi békefenntartó haderő (KFOR) járművei láthatók az észak-koszovói Mitrovicában. Fotó: MTI/EPA/Djordje Savic

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk