További 700 katonát küld Koszovóba a NATO

Külpol

És készültségbe helyezik a tartalékos erők egy újabb zászlóalját, hogy szükség esetén telepíthessék őket.

A NATO további 700 katonát küld Koszovóba

– jelentette be Jens Stoltenberg NATO-főtitkár kedden Oslóban.

"Úgy döntöttünk, hogy további 700 katonát mozgósítunk a nyugat-balkáni műveleti tartalékos erőből, illetve készültségbe helyezzük a tartalékos erők egy újabb zászlóalját, hogy szükség esetén telepíthessük őket" – jelentette ki Stoltenberg sajtótájékoztatóján, miután az előző napi albán-szerb összetűzések során a NATO-vezetésű koszovói békefenntartó erők (KFOR) 30 katonája és 52 tüntető megsérült.

Egy zászlóalj nagyjából 300-1000 fős katonai egységet jelent.

Az olaszországi Nápoly városában működő illetékes parancsnokság a nap folyamán közölte, hogy több, készültségbe helyezett alakulatot küldenek át Koszovóba a KFOR számára erősítésnek.

Stoltenberg elítélte az erőszakot Koszovóban, mondván, hogy "az ilyen támadások elfogadhatatlanok és véget kell vetni azoknak". Figyelmeztetett, hogy a NATO-csapatok "minden szükséges intézkedést megtesznek, hogy szavatolják a biztonságot Koszovó minden lakója számára".

Egyben sürgette a feleket, gondoskodjanak a feszültség csökkentéséról és tartózkodjanak "a további felelőtlen cselekedetektől", illetve térjenek vissza az uniós közvetítéssel zajló, kapcsolatok javítását szolgáló tárgyalásokhoz.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk