Öt matematikatanár felmond egy szombathelyi gimnáziumban

  • narancs.hu
  • 2023. július 7.

Belpol

Hárman maradnak. A tankerület szerint ez természetes.

A nyolc matematika szakos tanár közül öt elmegy a szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumból – írja a nyugat.hu a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) Vasi megyei elnökére hivatkozva, aki maga is az intézmény egyik pedagógusa.

Simonné Baranyai Zsuzsanna megerősítette a hírportál kérdésére válaszolva, hogy az elmúlt napokban három matematika szakos kollégája adta be a felmondását, ketten a jövő héten tervezik beadni. Mindnyájan az elfogadott státusztörvény miatt döntöttek a távozás mellett. 

A Nyugat.hu idéz a tankerület hivatalos reakciójából:  „a Szombathelyi Tankerületi Központ által fenntartott intézmények egyikéből sem jeleztek a mai napig jelentős, a korábbi évektől érzékelhetően eltérő számú lemondási szándékot a pedagógusok részéről.

Általában nyáron vált munkahelyet a legtöbb pedagógus, ez minden évben általános jelenség”. 

A tankerület szerint a tanév a szokott rendben kezdődik ősszel. 

A Pedagógusok Szakszervezete még nem tudja, hány tanár mond fel Szombathelyen, de a későbbiekben a helyi szervezet összesíti ezt a számot. Az iskola a nyári szabadságolások miatt július 19-e után nyilatkozik a matematikatanárok távozásáról.

A státusztörvény tervezetének benyújtása idején ötezer pedagógus jelezte, hogy felmond, ha az Országgyűlés megszavazza a törvényt. A jogszabályt Novák Katalin köztársasági elnök már alá is írta, 2024. január elsején hatályba lép. 

A leadkép forrása az intézmény Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk