Orbán: bezárnak az iskolák, de az oktatás nem állhat le

 • BM
 • 2020.03.13 21:43

Belpol

Hétfőtől nincs oktatás az iskolákban, de a tanév folytatódik. Jön a digitális távoktatás.

Orbán Viktor a Facebook-on jelentette be péntek késő este, hogy a kormány újabb rendkívüli intézkedéseket hozott a szerdán elrendelt, a koronavírus megfékezését célzó veszélyhelyzet jegyében.

Így felállított 10 akciócsoportot:

 1. oktatásügyit,
 2. járványügyit,
 3. létfontosságú vállalatokért felelőset,
 4. nemzetközi koordinációért felelőset,
 5. kommunikációért felelőset,
 6. rendkívüli jogrendért felelőset,
 7. pénzügyit,
 8. gazdasági újraindításáért felelőset,
 9. koronavírus kutatásáért felelőset,
 10. valamint határellenőrzésért felelőset.

A kormányfő elmondta, a magyar egészségügyi ezer mintavételhez elegendő laborkapacitással rendelkezik, kesztyűből 22 millió pár, egészségügyi maszkból 1,2 millió, műtéti sebészi maszkból 1 millió, lélegeztetőgépből 2000, altatógépből ugyancsak 2000 áll rendelkezésre.

A továbbiakban Izraelből nem léphetnek be külföldiek Magyarország területére, az országból érkező magyarokra pedig két hetes automatikus vesztegzár vár.

Március 16-ától kezdve tanterven kívüli digitális munkarend lép érvénybe: a tanulók nem látogathatják az iskolákat. Az igazgatók, és a tanárok bemehetnek, de digitális úton kell az órákat megtartani, a személyes találkozás ki van zárva.

Orbán Viktor végül elmondta, hogy a gyerekekre ne a nagyszülők vigyázzanak, mert a fiatalokat nem veszélyezteti a koronavírus, számukra és a középkorú emberek számára egy influenza-szintű megbetegedésről van szó, de az idősek számára életveszélyes.

A miniszterelnök teljes bejelentését itt nézheti meg:

Neked ajánljuk