Orbán a '22-es választásról: többszörös erőfölényben volt az ellenzék

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 25.

Belpol

A liberálisokkal szemben a konzervatívok tíz éves hátrányban vannak a miniszterelnök szerint. Azt is megtudtuk, mitől áll a cövek. 

Anélkül, hogy „a kelletténél jobban megbántanám” az ellenzéket, „távlati különbség van az ellenzék és a nagy nemzeti kormányzópárt” között Magyarországon, ugyanis utóbbi rövid-, közép- és hosszútávon gondolkodik, amíg az ellenzék „gyermekded módon futballozik” – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a Tranzit Fesztiválon. 

Orbán később azt mondta, még nem került nyilvánosságra az összes adat az ellenzéki kampányfinanszírozásról, de már látja, hogy többszörös erőfölényben volt

az ellenzék a 2022-es országgyűlési választás során a média- és pénzügyi értelemben is. 

A miniszterelnök úgy folytatta, hogy szeret „magyar flow-ban” lenni. Szerinte sokféleképpen lehet magyarnak lenni, de ez egy feladat, küldetés, és más magyarnak lenni, mint angolnak, németnek, hiszen mi kevesebben vagyunk.

 
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Tranzit politikai fesztiválon Tihanyban 2023. augusztus 25-én.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
 

Úgy gondolja, az embernek a kertjével szemben kötelességei vannak, a kert pedig szerinte a Kárpát-medence. És ha sokan lesznek, akik így gondolkodnak, akkor nem 11 évig áll csak a cövek.  Később arról beszélt, hogy a liberálisok és a velük lévő baloldal azt állítja, hogy az életben egyetlen fontos dolog van, „te magad”, miközben a jobboldal azt mondja, vannak az egyénnél fontosabb dolgok, mint a család, haza, Isten és a vele való kapcsolat. 

Orbán történelmi okfejtésekbe is bocsátkozott: szerinte a 19. században a liberálisak és konzervatívok között voltak a legizgalmasabb viták, aztán a 20. században megjelent a fasizmus és kommunizmus, ami miatt a liberálisok és a konzervatívok szövetséget kötöttek egymással. Aztán '90 után a liberálisok rájöttek, hogy újra vitába kerülnek a konzervatívokkal, és elfoglalták az intézményeket, hegemón pozícióba jutottak a gondolatok formálásában, így az egyetemeken, a médiában. Ezért a konzervatívok tíz éves hátrányban vannak, a liberális demokrata erők „előttünk vannak”. Nagy az erőfölény a liberálisokna világszerte, stabilan csak Magyarországon vezetnek a konzervatívok. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.