Orbán Balázs "Nyalonc Balu" néven kapott emléktáblát a Corvin közben

  • narancs.hu
  • 2024. október 23.

Belpol

A Kétfarkú Kutya Párt tisztelte meg ezzel a miniszterelnök jobbkezét.

A Telex számolt be róla, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt küldött nekik egy adag fotót arról, hogy milyen odaszúró alkotásokkal emlékeztek meg az 1956-os forradalomról. A harcok egyik fő helyszínén, a VIII. kerületi Corvin közben helyeztek ki álemléktáblákat olyan kormánypárti szereplőkről, akik az utóbbi időben kínos megjegyzéseket tettek a forradalomról. Az elsőn táblán Orbán Balázs látható „Nyalonc Balu” néven. Vele kapcsolatban úgy fogalmaz a tábla, hogy

politikai komisszár, „aki 1956 októberében a Corvin-közben hősies és gyors fegyverletételével számos orosz szuverenitásharcos és békefenntartó életét mentette meg”.

Egy másik táblán Bayer Zsolt, Bencsik András, Békés Márton, Somkuti Bálint és Szijjártó Péter neve is szerepel hasonló indoklással.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk