Orbán Balázs: túlpolitizált kérdés lett a gyermek és a család

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. szeptember 24.

Belpol

Persze nálunk nem, csak a nyugati társadalmakban. 

A magyar emberek szerint fontos a család és a gyermek, és ez nem témája a politikai csatározásoknak - mondta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára a budapesti Demográfiai Csúcson pénteken.

Orbán Balázs közölte: kutatások szerint azok is elismerik e két fogalom fontosságát, akik nem támogatják a jelenlegi jobboldali kormányt. A nyugati társadalmakban - folytatta - ez túlpolitizált kérdés lett, a baloldal kilépett ebből a konszenzusból és nyíltan ellenzi ezeket az egyébként természetes elképzeléseket.

Azt Orbán sajnos nem fejtette ki, pontosan hogyan lehet "ellenezni" a családot és főleg a gyermeket, illetve az is homályban maradt, mit ért azon az államtitkár, hogy ezek "elképzelések."

Magyarországon egyébként olyannyira nem témája a család és a gyermek a politikai csatározásoknak, hogy a kormány nemrég népszavazást kezdeményezett annak érdekében, hogy a gyerekeket "megvédje" a "homoszexuális propagandától" és a nemváltó műtétekről.

A Demográfiai Csúcs panelbeszélgetésén Orbán Balázs arról is beszét, hogy a nyugati ideológiák szerint a túlnépesedésre a migráció a megoldás. Ez nagyon egyszerű válasz, de lehet-e egy társadalom stabil, ha a nyitott határok és a migráció mellett elkötelezett? - tette fel a kérdést az államtitkár.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk