Nem szabálytalan a szavazók buszoztatása az előválasztáson

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 24.

Belpol

Erre jutott az Országos Előválasztási Bizottság.

Nem ütközik az előválasztás szabályaival a szavazók buszoztatása a szavazósátrakhoz - írja a Telex a DK sajtóosztályától kapott tájékoztatásra hivatkozva.

A jobbikos Lukács László György tegnap írta meg a Facebook-oldalán, hogy információi szerint Tiszabő településről kisbusszal szállítják a DK-szavazókat Fegyvernekre és Kenderesre. Lukács ezt azért is furcsállja, mert Tiszabőn az előző országgyűlési választáson az emberek 95 százaléka a fideszes jelöltre voksolt. 

A DK szerint az esetet már ki is vizsgálta az Országos Előválasztási Bizottság, és arra jutott, hogy nem történt szabálytalanság. 

"Mivel a rendes parlamenti választástól eltérően az ország településeinek csak nagyjából egyötödén van szavazósátor, mozgóurna nincs, és az online szavazás lehetőségével sokan nem tudnak élni, ezért az előválasztáson teljesen szabályos, hogy a részt vevő pártok, illetve jelöltek segítenek a támogatóiknak eljutni a nem egyszer nagy távolságra lévő szavazósátrakhoz" - írta a DK.

Szerintük ezzel az eszközzel valamennyi párt él, nem ütközik az előválasztás előre lefektetett szabályaiba, most pedig az OEVB is áldását adta a megoldásra. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk