Orbán megszólalt, tort ült a Momentum kudarcán

  • narancs.hu
  • 2024. június 10.

Belpol

Rövid beszédet mondott Orbán, amelyben kettős győzelemről beszélt és a Momentum történelemből kiírásáról. 

Orbán Viktor a Fidesz eredményváróján éjfél után, háromnegyed 1 körül, az EP-választás szavazatainak mintegy 70 százalékos feldolgozottságánál mondott rövid beszédet, melyben azt mondta, már nem akarnak tovább várni, nehogy senki ne nézze a beszédet.

Orbán ezután arról beszélt, hogy az 57 százalékos részvétel szerinte azt jelenti, hogy a demokrácia jól van, és nemcsak Budapesten, hanem Romániában is. Ezután kijelentette,

"Magyarországon két választást tartottak, mindkettőt megnyertük, ráadásul háborús helyzetben".

A kormányfő ezután úgy számolta, hogy összeségében a megyei jogú városokból is jól jöttek ki, ami Budapestet illeti, még várniuk kell, de Szentkirályi Alexandrának igaza volt, az egyetlen jó döntés volt szerinte a visszalépés.

Az EP-válastásokat a miniszterelnök úgy jellemezte, hogy az emberek világosan megüzenték, hogy békét akarnak, megerősítést kapott a békepárti kormányzati politika. Összegezve az EP-választás eredményét azt mondta, szerinte a magyarok egy táviratban megüzenték most Brüsszelnek, hogy "migráció stop, Soros stop, Brüsszel stop". 

Ezután közölte, hogy fontos, hogy sose veszítsük el a világban a hitünket, hogy van valami erkölcsi egyensúly, mert

"a jóistennek van humorérzéke, mert a párizsi olimpia évében írta ki a történelemből a Momentumot". 

Az EP-választásoknak Orbán szerint még egy fontos tanulsága van: a Momentumra utalva szerinte a magyar emberek világosan memondták, hogy akik Brüsszelben a hazájuk ellen fordulnak, azokat meg fogják büntetni, nem kérnek belőlük, leszavazzák őket. 

Megköszönte a híveknek, aktivistáknak, "talpasoknak, utcai harcosoknak", hogy "ma legyőzték a régi, az új ellenzéket, és mindegy, hogy hívják, az éppen soros ellenzéket". Hozzátette, mindegy, hogy hívják, a Fidesz akkor is le fogja győzni őket mindig. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.