Rózsa András váltja Horváth Csabát a kerület élén Zuglóban

  • narancs.hu
  • 2024. június 10.

Belpol

A Momentum jelöltje a fideszes Borbély Ádámot is maga mögé utasította.

Rózsa András lesz a XIV. kerület új polgármestere, miután az éjjel 1 órás adatok szerint 96 százalékos feldolgozottságnál 36,67 százalékon állt. Riválisai, a fideszes Borbély Ádám 32,13 százalékot ért el, és csúnyán leszerepelt az MSZP-s Horváth Csaba, az eddigi kerületi vezető, aki 21,36 százalékot kapott.

Rózsa korábban alpolgármester volt, de a Bosnyák téri beruházás miatt összekülönbözött Horváthtal és lemondott. Mint ismert, Zugló központjában, a Bosnyák tér mögött NER-es beruházó épít irodaház-komplexumot. A Momentum helyi politikusa egyébként a városrész országgyűlési képviselője, Hadházy Ákos jelötjeként kampányolt Zuglóban. Az, hogy Horváth helyett a Fidesz ottani erős embere, Borbély Ádám volt igazából Rózsa ellenfele annak fényében nem meglepő, hogy az MSZP-s polgármester a Bosnyák téri beruházással kihúzta a gyufát a kerület lakóinál.

Úgy tűnik, a kerületi képviselő-testületben is meglesz az ellenzéki többség. Cikkünk írásakor a 14 egyéni körzetből 10-et szereztek meg az ellenzéki jelöltek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk