Orbán plusz egyhavi nyugdíjat ígért "Feri bátyámnak"

  • narancs.hu
  • 2021. október 14.

Belpol

Novemberre pedig "egy nyolcvanast".

Az Esztergomhoz közeli Kesztölcön borozott idős emberekkel Orbán Viktor miniszterelnök. Az eseményről a Facebook-oldalára feltöltött videóban emlékezett meg.

A kormányfő arról beszélt, milyen pluszjuttatásokat kapnak a nyugdíjasok. Orbán jövő februárra egyhavi nyugdíjat ígért, de, mint jelezte, ezért még küzdenie kell a pénzügyminiszterrel. A beszélgetésben Feri bátyámnak nevezett férfinek azt is mondta, novemberben nyolcvanezer forintot kapnak a nyugdíjasok.

Bár a videóban erre nem térnek ki, Orbán a kesztölci  Szivek pincészetben találkozott "Feri bátyámmal", a beszélgetést pedig Völner Pál igazságügyi miniszter-helyettes, Esztergom és térségének fideszes országgyűlési képviselője is végigasszisztálta. Az idős férfivel sem csak úgy véletlenül, falulátogatás közben futott össze a miniszterelnök:  a Kemma beszámolója szerint a  kesztölci Szlovák Ferenc október 4-én töltötte be 90. születésnapját, Orbán pedig már akkor emlékplakettet küldött neki az ünnepi alkalomból.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Hóhelyzet van

  • narancs.hu
Csütörtök éjfélig az ország középső részén 5-15 cm-es vizes, tapadó hóréteg alakulhat ki. Tömegközlekedők, home office-osok előnyben.