Orbán sajtósa reagált a felvetésre, hogy a miniszterelnök lehetne a következő köztársasági elnök

  • narancs.hu
  • 2021. október 17.

Belpol

Épp úgy, ahogy szokott.

Ahogy az már a legutóbbi parlamenti választások előtt, úgy most is felmerült, Orbán Viktor foglalná-e el a – kibővített hatáskörű – államfői posztot. A hvg.hu cikkében azt írta, hogy a kormányfő állítólag mérlegel.

A lap hozzátette, „Azt, hogy jelenleg milyen forgatókönyveken agyal [Orbán], valószínűleg még a szűk környezete sem ismeri, de ezek egyike lehet az is, hogy ő maga költözne át a karmelita kolostorból a közeli Sándor-palotába. Ami még abban az esetben is reális opciót, egyfajta előremenekülést jelenthetne számára, ha a választások elvesztésével nem, pusztán a kétharmados előny elolvadásával számol.”

Az ATV a cikk apropóján megkereste Havasi Bertalant, Orbán Viktor sajtófőnőkét, és megkérdezte, valóban mérlegeli-e a miniszterelnök, hogy köztársasági elnök legyen. Havasi Bertalan válasza ezúttal is sajátosan szűkszavúra sikerült:

Fake news, nem foglalkozunk vele.

(hvg.hu, ATV)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk