Brüsszel végső leszámolásra készül a Békemenet szervezői szerint

  • narancs.hu
  • 2021. október 17.

Belpol

Akár több ezer lengyel is jöhet az eseményre.

Bár az előválasztásról nem igazán ad hírt a közmédia, az október 23-i ünnepre már nagyon készülnek. Ennek apropóján megszólaltatták az ekkorra Békemenetet szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) kurátorát, Fricz Tamást, hogy elmondhassa: az első alkalom óta most van a legnagyobb szükség egy újabb Békemenetre, amely szerinte „egész Európának fogja üzenni, hogy tömegek állnak a nemzeti önállóságot védő magyar kormány mögött”.

A Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában a szervező bővebben is kifejthette gondolatait. Elmondta,

"A brüsszeli bürokrácia, a Soros-hálózat, a globalista-liberális erők, pénzügyi körök végső leszámolásra készülnek, hogy az Orbán-kormány megbuktatásával olyan életformát vezessenek be, amelyet a magyarok elutasítanak."

Fricz persze megoldotta a kérdést,„Meg kell tehát védeni a hagyományos értékeket, az életformát, a nemzeti önállóságot, a kereszténységet, a családpolitikát, és meg kell mutatni, hogy a magyarok ellenállnak a globális elit nyomásának”.

A műsorban megszólalt a Gazeta Polska című varsói hetilap főszerkesztője, Tomasz Sakiewicz is, aki közölte: akár több ezer lengyel is jöhet Budapestre jövő héten, mivel a koronavírus miatt a március 15-i ünnepségeken nem vehettek részt.

Nem ez volt az egyetlen fontos téma a Kossuth Rádió Vasárnapi újságjában: korábban az is elhangzott, hogy kormánypárti elemzők szerint Márki-Zay Péter csak megjátssza, hogy konzervatív, és egyébként is, pozitívan nyilatkozott Gyurcsány Ferenc őszödi beszédéről, ami már csak azért is lényeges kérdés, mert szerintük az előválasztás eredményétől függetlenül Gyurcsány marad az ellenzék fő figurája.

(MTI)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Ukrán menekültek Békés megyében: Már el tudjuk mondani magyarul

A Viharsarok közel 80 települése közül csaknem negyven városban és községben élnek ukránok. Többségében háborús menekültek, viszont a katonakorú férfiak teljesen hiányoznak. A Magyar Vöröskereszt térségi szervezete szerint 230-an élnek és dolgoznak Békésben, s már jó ideje a segélyszervezet székházában sajátítják el a magyar nyelvet.