Karácsony több témában is népszavazást kezdeményez, többek között a Fudanról és a Diákvárosról

  • narancs.hu
  • 2021. július 21.

Belpol

Meg az autópálya koncesszióról és az antitest-szűrésről. Most hogy a kormány igénye miatt újra lehet népszavazást indítani.

"Reggel 8 órás hatálybalépéssel kijött egy rendelet, amely szerint végre országos népszavazás kezdeményezhető. Ennek alapján országos népszavazást kezdeményezek" –jelentette be Karácsony Gergely a Facebook oldalán. A főpolgármester, miniszterelnök-jelölt arról kérdezné meg az embereket, hogy "a kínai egyetem helyett a Diákváros épüljön meg Budapesten, hogy a kormány ne adhassa el az autópályákat és hogy legyen általános, ingyenes antitest-szűrés minden 60 év feletti honfitársunknak".

Az, hogy újra lehet élni a népszavazás adta lehetőséggel nem véletlen. Orbán Viktor szerda délelőtt jelentette be, hogy Brüsszel miatt gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a magyar kormány. Ez lényegében a pedofilellenesnek nevezett, valójában homofób törvény körüli botrány felhabosítása, mert a miniszterelnök szerint Brüsszel az elmúlt hetekben megint egyértelműen megtámadta Magyarországot.

Mint mondta, "a magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban, az iskolákban, a televíziókban, a reklámokban. Brüsszel most az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli."

Ezért a kormány 5 nem kicsit aljas kérdéssel borzolja az emberek idegeit a gyermekek védelmére hivatkozva.

(Facebook/Karácsony Gergely)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk