Orbán Viktor Karácsony Gergelyt dicsérte

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 21.

Belpol

Hamarosan tetőzik a Duna Budapesten. Pilismaróton megcsúszott a töltés, Vácon a szennyvízaknák feltörtek. 

A védekezés 9. napján vagyunk, még öt napot kell kibírni. 755 kilométeren zajlott az árvízi védekezés pénteken – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombati árvízi tájékoztatóján. A Szigetközben egy métert apadt a Duna, Vácon szombat reggel tetőzik, ami hamarosan megérkezik Budapestre.

Mint sorolta a kormányfő, Mosonmagyaróvárnál a Lajtánál 29 centiméterrel, Nagybajcsnál a Dunán 50 centiméterrel, míg Komáromnál 55, Esztergomnál 61, Vácnál 55 centiméterrel maradt el a valaha legmagasabb vízállástól a mostani árhullám, és úgy tűnik, Budapestnél 59 centiméterrel lesz alacsonyabb a rekorder 2013-as szinttől. A rakpart jövő hét elején szabadulhat fel.

 
Orbán Viktor miniszterelnök (j2), Pintér Sándor belügyminiszter (b2), Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j) és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (b) az árvízvédelmi operatív törzs ülése előtt a budapesti Duna-parton 2024. szeptember 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
 

Történtek kellemetlenségek is az éjszaka: Pilismaróton megcsúszott a töltés, búvároknak 16 órás küzdelem árán sikerült ezt megerősíteni. Vácon pedig a szennyvízaknák feltörtek a nagy nyomás hatására, de ezt pedig vízügyeseknek sikerült „megfogniuk”.

Meglepő jelent volt, amikor Orbán Viktor újságírói kérdésre válaszolva elismerően beszélt Karácsony Gergely főpolgármesterről. Mint fogalmazott, „most beszéltem főpolgármesterrel úrral, jelentem jó állapotban van, az együttműködés is rendben van, nem azonosítottunk egyetlen olyan pontot, ahol nehézség adódott volna, tehát a budapesti és az állami védekezés összehangoltan működik. Ez a két rendszer képes volt most is megvédeni Budapestet”.  

Orbán Viktor beszámolóját itt lehet visszatekinteni. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk