Orbán Viktor most épp Brüsszelbe repül, megint harcba megy a magyar határvédelemért

  • narancs.hu
  • 2018. október 17.

Belpol

Muszáj, mert „Brüsszel továbbra is gőzerővel gyártja betelepítési programjait”.

„Suhanunk a repülőtérre. Mindjárt felszállunk, indulunk Brüsszelbe.” Orbán Viktor most épp videóüzenetben üzent Facebook-oldalán.

Bár azt nem tudni, magángépet vesz-e igénybe valamelyik régi barátja felajánlása által az utazáshoz, vagy ezúttal formálisabb kereteket választva beéri kevesebbel is. Annyi biztos, hogy a miniszterelnök az EU állam- és kormányfőinek háromnapos csúcsértekezletére indult.

Orbán szerint találkozónak nagy a jelentősége, mert Brüsszel továbbra is gőzerővel gyártja betelepítési programjait.

Orbán Viktor

A magyar határt magyar rendőrök és magyar katonák védik // Hungarian policemen and Hungarian soldiers are defending the Hungarian border

„Továbbra is el akarják tőlünk venni a határvédelemhez fűződő jogunkat, ők akarják megmondani, kik tartózkodhatnak Magyarországon és Európa többi országában.”

A magyar álláspont egyértelmű, a kormányfő azt mondta: az Európai Bizottság javaslataival ellentétben a magyar határt magyar katonák és rendőrök védik, semmilyen betelepítési programot nem fogad el.

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! – zárta rövidre mondandóját Orbán Viktor.

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?