Orbántól kér pénzt kastélyfelújításra egy szlovák falu polgármestere

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 1.

Belpol

1,7 millió euróra lenne szükségük. 

Orbán Viktortól kér pénzt kastélyfelújításra egy pici gömöri szlovák falu, Oláhpatak (Vlachovo) polgármestere – írja a Napunk.sk.

Peter Pakes szerint 1,7 millió euróra lenne szükségük az Andrássy-kastély rendbetételéhez. Pakes igyekezett belföldi forrásokat szerezni a kastély reprezentatív felújításához, ám nem járt sikerrel, ezért fordult a magyar kormányhoz.

A polgármester úgy véli, az Andrássy-kastély fontos épülete a magyar történelemnek, hiszen itt született a Vasgrófként emlegetett Andrássy Manó, és id. Andrássy Gyula, az Osztrák-Magyar Monarchia külügyminisztere, a Magyar Királyság miniszterelnöke is. Pakes egyelőre nem kapott választ sem a magyar kormánytól, sem Orbán Viktortól.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk