Zugló megint a csalásért elítélt Kupper András volt cégével szerződött a parkolóautomaták üzemkész állapotban tartására

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 1.

Belpol

Horváth Csaba polgármester szerint „nem volt más választásuk”. 

A 2017-ben és 2020-ban kötött, mindkét esetben nagy botrányt kavart parkolóautomata beszerzési és üzemeltetési szerződések kifutottak, ami miatt Zugló önkormányzata új tendert írt ki; a kerület ismét a C-Ware Kft.-t bízta meg a parkolóautómaták „üzemkész állapotának biztosításával” – írja a Népszava. A naponkénti ellenőrzésre, karbantartásra, eseti hibaelhárításra, vandalizmusból eredő rongálások megszüntetésére kötött szerződés egy évre szól, az értéke nettó 168,7 millió forint. 

„Nem volt választásunk. Nem hosszabbítottuk meg a szerződést, inkább új közbeszerzési eljárást indítottunk. A tenderre egyetlen ajánlat érkezett, a C-Ware Kft-től. Az új szerződés egy évre szól, addig megpróbálunk egy jobb konstrukciót kidolgozni” – ezt mondta Horváth Csaba, Zugló polgármestere a lapnak a megállapodással kapcsolatban. 

A cég a fővárosi piacon korbban egyeduralkodónak számító, később perbe vont Centrum Parkoló Kft. tulajdonosához, a csalásért jogerősen elítélt Kupper Andráshoz köthető. A vállalkozást Kupper 2008-ban indította, üzletrészét azóta átadta bizalmi emberének, Szolyák Norbertnek, aki Kupper másik vállalkozását, a Body Guard Hungary Kft.-t is vezeti.

A C-Ware Kft. vezette konzorcium 2017-ben kötött egymilliárdos szerződést az akkor Karácsony Gergely vezette XIV. kerületi önkormányzattal, amelynek fejében 280 automata szállítását és üzemeltetését vállalták. „Az automaták ára ahhoz képest, hogy mit tudnak, nem sok, több fideszes kerület másfél-kétszeres áron vett ennél butább automatákat” – jelentette ki Karácsony a korrupciós ügyeket vizsgáló fővárosi bizottság idén júliusi ülésén.

A főpolgármester a Népszava szerint úgy vélte, ennél sokkal érdekesebb volt az üzemeltetésre kiírt közbeszerzési eljárás. Erre eredetileg három cég jelentkezett, egyet kizártak formai okok miatt, majd egyet a túl olcsó ár miatt. Ez neki nagyon nem tetszett, de abban bízott, hogy a másodjára kizárt cég előzetes vitarendezési kérelmet nyújt be, a dokumentumot össze is állították, de végül a bizottsági ülés előtt 10 perccel visszavonták. „Nem tudom mi történhetett abban a pár napban, de vannak rá hipotéziseim” – tette hozzá sokat sejtetően Karácsony. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk