Őrsi Gergely állítólag minden nap gondolkodik azon, kilépjen-e az MSZP-ből

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 11.

Belpol

De nem készül átülni a DK-ba. A II. kerület polgármestere szerint a nagypolitikának nem kell megjelennie önkormányzati szinten.

Egyelőre Őrsi Gergely, a II. kerület MSZP-s polgármestere sem tudja, ki fog ellene indulni a 2024-es önkormányzati választásokon – mondta 444.hu-nak adott interjújában

"Csak pletykákat hallok, hogy a jelenlegi frakcióvezető, Gór Csaba indul majd. De nem jelezte még senki."

Bár a II. kerület hagyományosan jobboldali bástyának számított, 2018-ra változás állt be, akkor az ellenzéki jelöltek csak az összefogás hiánya miatt nem tudtak győzni, viszont 2019-ben Őrsi már igen, 2022-ben pedig Tordai Bence simán bejutott a parlamentbe. A változás okairól a polgármester is csak találgat: "kerületünkben nagy arányú a magasan iskolázottak és az értelmiségiek aránya, csak a XII. kerületben él több diplomás budapesti, ennek a rétegnek a politikai preferenciája változott meg az elmúlt években a rendszer előrehaladtával".

A 444.hu rákérdezett Őrsinél arra is, hogy ismét a szocialista párt színeiben vagy függetlenül, a pártból kilépve indulna-e a 2024-es választáson. Mire azt felelte a polgármester:

Nincs olyan nap, hogy ezen ne gondolkozna el.

"Őszintén hiszek abban, hogy az önkormányzati politikában az országos politikának a lehető legkisebb szinten kell jelen lennie. Ez a fő oka – magyarázta dilemmáját a lapnak – ha bármelyik másik párt tagja lennék, ugyanezt az álláspontot képviselném, és ugyanezen gondolkoznék."

Míg több MSZP-s politikus megtette,

Őrsi elmondása szerint nem készül arra, hogy kiugorjon az MSZP-ből, és rögtön a DK-ba üljön át.

"Azért szeretnék mindent megtenni, hogy az emberek belássák: helyi politikában nem kell, hogy akkora jelentőségük legyen a pártszíneknek" – mondta.

Őrsi azt állítja, kizárólag helyi, önkormányzati ambíciói vannak. "Az is csak addig, amíg van értelme. Nem feltétlenül kell két-három ciklusnál tovább vezetni egy városrészt ahhoz, hogy ott érzékelhető változás induljon meg."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Magyar Péter: "Ki kell húznunk az országot az Orbán-klán karmai közül"

  • narancs.hu

Szeptembertől "kormányinfókat" fog tartani a Tisza Párt  és létrehoznak egy Lúdas Matyi Alapot, hogy magánszemélyek, vállalkozók támogatásukkal beállhassanak egy-egy jó ügy mögé. Júliusban elindul az Immunitás Program, és felállítanak egy digitális gyóntatószéket. A szombati budapesti rendezvényen Karácsony Gergelynek is üzent a párt alelnöke.