Összesen 225 millió forint jutalmat osztottak szét a szakképzés vezetői között

  • narancs.hu
  • 2023. március 9.

Belpol

A választás előtti évben 336-an kaptak a „motivációs elismerést”.

Tóth Endre, a Momentum oktatáspolitikusa közérdekű adatkérés segítségével derítette ki, hogy 225 millió forint összegben osztottak ki jutalmat a szakképzést irányító Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal munkatársai között a választás előtti évben – közölte az ellenzéki párt.

A politikus közösségi médiában megjelent videójában azt állítja, hogy összesen 336-an kaptak a motivációs elismerésre elkeresztelt juttatásból, átlagosan 688 ezer forintot. A csúcsvezetők jutalmainak az átlagnál feltehetően jóval magasabb összegét később ígérte publikálni a momentumos képviselő.

Jutalmak a szakképzés vezetőinek

💥MILLIÓS JUTALMAK LANDOLTAK A SZAKKÉPZÉS IRÁNYÍTÓI ZSEBÉBEN IS ⚖A kormány az EU-ra vár, és azt szajkózza: a saját költségvetésében nincs elég pénz a pedagógusok bérrendezésére. De az igazság az, hogy akad pénz az oktatás területén is, csak nagyon igazságtalanul költik el. ⚠Az elmúlt években felháborító jutalmazási rendszert működtettek az okatás vezetői. Az adatkérésünk nyomán mostmár tudjuk, hogy nem csak a tankerületi vezetők, hanem a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal munkatársai is komoly jutalmakat kaptak a választás előtti évben. Nézd meg a videót, ha kiváncsi vagy a részletekre!

Posted by Tóth Endre on Thursday, March 9, 2023

Az oktatáspolitikus a videóban úgy fogalmazott: „Nyilvánvaló hazugság, mikor a kormány az Európai Unióra mutogat a pedagógus béremelések elmaradása miatt, hiszen arra van pénz, amire van politikai akarat.

Egyébként pedig az oktatási rendszeren belül is akad pénz, csak azt nagyon igazságtalanul osztják el.” 

Tavaly ősszel komoly botrány alakult ki, amikor szintén Tóth Endre publikációja nyomán kiderült, hogy a köznevelési intézményeket fenntartó tankerületek vezetői úgy kaptak milliós összegű motivációs elismeréseket 2021-ben, hogy közben a pedagógusok semmilyen év végi jutalmat nem kaptak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk