Nagyon haragszik a Momentum politikusára hét megjutalmazott tankerületi vezető

Belpol

Tóth Endre, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hónapokkal ezelőtt nyilvánosságra hozta, hogy milliós jutalmakat kaptak a tankerületek vezetői. Közérdekű adat közérdekűségét vonja most kétségbe hét sértett jutalmazott.

Rendhagyó esetről számolt be Facebook-oldalán Tóth Endre, a Momentum parlamenti képviselője. Mint írja, Pásztor Gyula Csabáné (kisvárdai tankerület), Teleki-Szávai Krisztina (gyulai tankerület), Sárosi Magdolna (bajai tankerület), Käszné Lebő Zsuzsanna (mohácsi tankerület), Bognár László (szigethalmi tankerület) és Plesovszkiné Ujfaluczki Judit (szegedi tankerület) nemrégiben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordult, azt sérelmezve: az ellenzéki politikus nyilvánosságra hozta, hogy 2021 végén milyen összegű motivációs elismerést kaptak

Tóth Endre ennek ellenére most újra leírta, hogy Plesovszkiné Ujfaluczki Judit 2,44 millió, Pásztor Gyula Csabáné: 2,36, Käszné Lebő Zsuzsanna: 2,08, Teleki-Szávai Krisztina: 2,16, Sárosi Magdolna: 2,04, Bognár László: 1,53 millió forint motivációs elismerést kapott. Mindezzel kapcsolatban érdemes felidézeni: a Narancs.hu. korábban arról számolt be, hogy a Gyulai Tankerületi Központhoz tartozó iskolák tanárai egyetlen fillér jutalmat vagy motivációs elismerést sem kaptak, ám a térségi tankerületi központ 35 vezetője, középvezetője és munkatársa milliós vagy több százezer forintos jutalomban részesült. 

A momentumos parlamenti képviselő megjegyezte,

az említett hat személy közül ketten – Bognár és Käszné – korábban a Fidesz színeiben politizáltak.

A helyzet pikantériája mégsem csak ez. A hét felháborodott tankerületi vezető ugyanis ahhoz a Péterfalvi Attila vezette NAIH-hoz fordult, amelynél témánkban az előző nyár folyamán Tóth Endre és e cikkünk szerzője kezdeményezett vizsgálatot, és amelyik közérdekű adatnak minősítette a jutalmak összegét, valamint kötelezte a tankerületeket és a Klebelsberg Központot az adatok kiadására. 

Ezt írta a hatóság akkor: „Tekintettel arra, hogy az Ön által igényelt adatok megismerhető közérdekű adatok az Infotv. 3. § 5. pontja, valamint az Infotv. III. fejezete alapján, az adatok megismerése nem korlátozható.” Szerzőnknek a NAIH-vizsgálat lezárulta és a Gyulai Tankerületi Központ jogsértése nyomán Péterfalvi hozzátette: „A tankerületi központ megsértette az Ön közérdekű adatok megismeréséhez való jogát azzal, hogy nem megfelelően teljesítette az Ön közérdekű adatigénylését.”

„Mivel a közoktatásban történő igazságtalan jutalmazási rendszer bizonyítékai, ezeknek az adatoknak a nyilvánosság előtt van a helyük! Bízom benne, hogy a hatóság sem változtat ezen az álláspontján!” – zárta posztját Tóth Endre.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk