Nagyon haragszik a Momentum politikusára hét megjutalmazott tankerületi vezető

Belpol

Tóth Endre, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hónapokkal ezelőtt nyilvánosságra hozta, hogy milliós jutalmakat kaptak a tankerületek vezetői. Közérdekű adat közérdekűségét vonja most kétségbe hét sértett jutalmazott.

Rendhagyó esetről számolt be Facebook-oldalán Tóth Endre, a Momentum parlamenti képviselője. Mint írja, Pásztor Gyula Csabáné (kisvárdai tankerület), Teleki-Szávai Krisztina (gyulai tankerület), Sárosi Magdolna (bajai tankerület), Käszné Lebő Zsuzsanna (mohácsi tankerület), Bognár László (szigethalmi tankerület) és Plesovszkiné Ujfaluczki Judit (szegedi tankerület) nemrégiben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordult, azt sérelmezve: az ellenzéki politikus nyilvánosságra hozta, hogy 2021 végén milyen összegű motivációs elismerést kaptak

Tóth Endre ennek ellenére most újra leírta, hogy Plesovszkiné Ujfaluczki Judit 2,44 millió, Pásztor Gyula Csabáné: 2,36, Käszné Lebő Zsuzsanna: 2,08, Teleki-Szávai Krisztina: 2,16, Sárosi Magdolna: 2,04, Bognár László: 1,53 millió forint motivációs elismerést kapott. Mindezzel kapcsolatban érdemes felidézeni: a Narancs.hu. korábban arról számolt be, hogy a Gyulai Tankerületi Központhoz tartozó iskolák tanárai egyetlen fillér jutalmat vagy motivációs elismerést sem kaptak, ám a térségi tankerületi központ 35 vezetője, középvezetője és munkatársa milliós vagy több százezer forintos jutalomban részesült. 

A momentumos parlamenti képviselő megjegyezte,

az említett hat személy közül ketten – Bognár és Käszné – korábban a Fidesz színeiben politizáltak.

A helyzet pikantériája mégsem csak ez. A hét felháborodott tankerületi vezető ugyanis ahhoz a Péterfalvi Attila vezette NAIH-hoz fordult, amelynél témánkban az előző nyár folyamán Tóth Endre és e cikkünk szerzője kezdeményezett vizsgálatot, és amelyik közérdekű adatnak minősítette a jutalmak összegét, valamint kötelezte a tankerületeket és a Klebelsberg Központot az adatok kiadására. 

Ezt írta a hatóság akkor: „Tekintettel arra, hogy az Ön által igényelt adatok megismerhető közérdekű adatok az Infotv. 3. § 5. pontja, valamint az Infotv. III. fejezete alapján, az adatok megismerése nem korlátozható.” Szerzőnknek a NAIH-vizsgálat lezárulta és a Gyulai Tankerületi Központ jogsértése nyomán Péterfalvi hozzátette: „A tankerületi központ megsértette az Ön közérdekű adatok megismeréséhez való jogát azzal, hogy nem megfelelően teljesítette az Ön közérdekű adatigénylését.”

„Mivel a közoktatásban történő igazságtalan jutalmazási rendszer bizonyítékai, ezeknek az adatoknak a nyilvánosság előtt van a helyük! Bízom benne, hogy a hatóság sem változtat ezen az álláspontján!” – zárta posztját Tóth Endre.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.