Bekapcsolva maradt mikrofon: így fojtotta bele a szót Lezsák az ellenzékbe

  • narancs.hu
  • 2018. november 28.

Belpol

Videón lehet megnézni, ahogy megdumálták szünetben, miként is vethetne véget a kellemetlen vitának - egyébként szabályellenesen.

Tegnap zajlott a parlamenti vitája a Kósa Lajos által benyújtott javasatnak, miszerint 250-ről 400-re emelnék a munkavállalók túlóraszámát. Az éjjel fél 12-ig tartó vita azonban botrányosan ért véget: a a házelnök Lezsák Sándor ugyanis először a hosszabb hozzászólásokat nem engedélyezte, majd elkezdte az ellenzéki képviselőket kitiltani a vitáról. És bár lettek volna még felszólalók, tehát tovább kellett volna tartania a vitának, ő azt - egyébként házszabály - ellenesen lezárta.

A se nem szabályos, se nem elegáns módszer körítése egyébként, hogy bár Kósa Lajos eljött a vitára, a Fidesz részéről a vitát olyannyira nem tartották fontosnak, hogy többségében meg sem jelentek.

Arról, hogy a vitát mégis mostmár le kellene zárni, pedig Lezsák hosszan tanakodott a szünetben. Mivel azonban bekapcsolva maradt a mikrofonja, ezért nyilvánosságra került a disputa, ahogy segítséget kér abban, milyen módszerrel is vethetne véget a felszólalásoknak. Azt a javaslatot kapta, hogy hivatkozzon arra, hogy a felszólalók ismétlik egymást és magukat. A megbeszélteknek megfelelően így is tett, majd következtek a kitiltások és a vita lezárása.

Mindezt a Mérce videóján meg is lehet tekinteni. 1.55-től követhetjük a vita lezárására törekvő brain-stormingot.

 

Figyelmébe ajánljuk