Parlamenti vitanapot kezdeményez a Párbeszéd a debreceni akkumulátorgyár kapcsán

Belpol

Szabó Tímea jelentette be, a Párbeszéd parlamenti vitanapot kezdeményez az akkumulátorgyár megépítése miatt.

A párt frakcióvezetője szerint ez remek alkalom lenne a kormánynak is, hogy megvédje a jövőbeli debreceni akkumulátrgyárat. Hangsúlyozta, a Párbeszéd zöld párként határozottan ellenzi az újabb akkumulátorgyárak építését, szerintük Magyarországnak a zöld átállásban nem ebbe az irányba kell mennie.

Szabó Tímea hangsúlyozta, a gyár a környék legjobb minőségű termőföldjeit venné el, továbbá az ellenzéki képviselő kifogásolta annak vízigényét is. Összehasonlításként a Samsung gödi gyárát hozta fel, melynek napi vízfogyasztása megfelel a több mint 120 ezres népességű Kecskemétének.

További problémának látja az üzem energiaigényét. A gödi gyár évente 1 terawattórányi áramot igényel, ezzel szemben a debreceni akkumulátorgyár ennek több mint háromszorosát, 3.3 terawattórát használna. A paksi atomerőmű éves termelése 16 terawattóra, vagyis csak ez a két üzem a termelés negyedét felélné.

Szabó szerint a munkahelyteremtés a helyiek számára csak mítosz; helyettük az 1200 forintos órabérért dolgozó külföldi vendégmunkásoknak nyílik ezzel új lehetőség.

A Narancs.hu több cikkben foglalkozott az utóbbi időben óriási társadalmi elégedetlenséget és felháborodást kiváltó akkugyárak létesítésével. Ezek az írásaink erre a linkre kattintva érhetők el.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk