Parragh László szenzációs bejelentést tett

  • narancs.hu
  • 2017. december 26.

Belpol

Megint mi leszünk a világ közepe.

A kamarai rendszer tekintélye, súlya az idén erősödött, nőtt a társadalmi elismertsége a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerint – írja az MTI. Parragh László az ipari és kereskedelmi kamarai elnökök előtt tartott évzáró budapesti rendezvényen úgy fogalmazott:

beigazolódott előrejelzéseik helyessége.

Példaként említette, hogy 4 százalék körüli gazdasági növekedést prognosztizáltak az idei évre, és ez teljesül, jövőre pedig a tartós gazdasági növekedés alapjait kell lerakni a fenntarthatóság érdekében.

false

 

Fotó: MTI – Kovács Attila

Az elnök a kormánnyal való együttműködést eredményesnek nevezte, s felidézte, hogy a kormány több kamarai javaslatot is elfogadott, például a kisadózó vállalkozók tételes adójának és a kisvállalati adó kedvezményeinek bővítését, az alanyi áfamentes értékhatár 8 millió forintra emelését, valamint az elektronikus közbeszerzési rendszerre való felkészülés idejét meghosszabbították.

Parragh László egyúttal szenzációs bejelentést tett: 2018-ban nálunk rendezik meg – a kelet-európai régióban elsőként –

a fiatal szakmunkások európai bajnokságát,

az EuroSkills versenyt, amelyre 28 országból megközelítően 600 versenyző érkezik 40 szakmában. Az eseményre 80 ezer látogatót várnak, köztük pályaválasztás előtt álló iskolásokat.

Figyelmébe ajánljuk