Parragh László szerint erősen nőni fog a munkanélküliség

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 20.

Belpol

„Rengeteg elesett ember lesz”. 

„Várhatóan sajnos erősen nőni fog a munkanélküliség, ezt már nem lehet elkerülni. Ez sem ördögtől való, hiszen tudjuk, hogy a gazdaság sohasem állandó, a konjunktúra és visszaesés időről időre változik” – nyilatkozta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a Portfoliónak. 

Szerinte nincs annyi pénz a költségvetésben, hogy elkerüljük a munkanélküliség növekedését, és ezt nem is lehet megoldani. Mert például, ha bezárt z élményfürdő az energiaárak miatt, akkor nincs olyan állami támogatás, aminek köszönhetően a mellette lévő vendéglő nyitva tudna maradni. Ezért azon kell most dolgozni, hogy a lefelé ívelő szakaszt a leggyorsabban képesek legyünk megállítani, és visszatérhessünk az újbóli fellendüléshez.

A technikai reessziót nem hiszi, hogy megússzuk, de a mély válságot el kell kerülni. 

Parragh a lakosságra nehezedő problémákról is beszélt. Mint mondta, az megugrott rezsiárak miatt „rengeteg elesett ember lesz, akiken segíteni kell majd. Nagyon remélem, hogy nem lesz igazam, de sajnos nagy esély van arra, hogy komoly nehézségekkel nézünk majd szembe a télen. Erre az államnak is fel kell készülnie”. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk