Megszorításokat vezetnek be Szombathelyen

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 20.

Belpol

Például kulturális intézményeket zárnak be. 

Nemény András, Szombathely polgármestere megszorításokról közölt információkat hétfő este a Facebookon – írja a hvg.hu

Az önkormányzat fenntartja az óvodák, bölcsődék működését, és meg fog maradni a korábban ezekben az intézményekben megszokott 22 Celsius fok is, valamint a közvilágítás is. A munkahelyekhez sem nyúlnak hozzá, leépítéseket sem jelentenek be. 

Ugyanakkor

  • a fűtési szezon idejére bezárják a Savaria mozit, a Smidt Múzeumot és a Schrammel Múzeumot is,
  • a Savaria Szimfonikus Zenekart átköltöztetik a sportházba,
  • az adventi vásárt megtartják ugyan, de más lesz, mint a megszokott, valószínűleg kevesebb fényt fognak alkalmazni,
  • a civil szervezeteknek egy mentőhelyet próbálnak meg létrehozni, hogy legyen hol elvégezni a munkájukat fűtött körülmények között,
  • az uszoda működtetése pont egymilliárd forinttal fog többe kerülni 2023-ban, mint került 2022-ben, azonban megpróbálnak valamilyen megoldást találni, hogy a szombathelyiek tudjanak hol sportolni.

A takarékossági program 74 elemből áll, húsz céget és intézményt, illetve az önkormányzatot is érinte, mivel 3,2 milliárdot kell spórolniuk, a bejelentett intézkedések viszont csak másfél milliárd megtakarítására lesznek elegendők. 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk