Prémium Audit vásárolt a Magyar Falu Program pénzéből a Babócsai Romákért Egyesület

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 12.

Belpol

És ez még csak nem is illegális. Több ember szállításához a falu kisbuszát kell elkérni.

Egy 2000 köbcentis, dízel Audi A5 Sportback autót vásárolt a Babócsai Romákért Egyesület a Magyar Falu Program keretében kapott pénzből

– írjaNépszava. Ám ha ez így is történt, az nem illegális – a pályázati kiírásban az szerepelt csak, hogy új vagy legfeljebb 10 éves jármű vásárlására vagy javítására lehet költeni –, persze a sportos Audi nem annyira jó arra, hogy szervezett programokra több embert egyszerre szállítsanak. A Népszava úgy tudja, az egyesület ezért a falu kisbuszát kéri el, amikor több embert kell egy-egy rendezvényre elvinni.

Az egyesületet 2020-ban alapították, elnöke, Balogh József a helyi roma önkormányzat vezetőjének férje. Mikor a lap felhívta Baloghot, a felesége vette fel a telefont, ki is hangosította, mondván, a férje úgyis ott van mellette. Amikor viszont kiderült, mi a téma, közölték, hogy erről nem akarnak beszélni, Balogh a közösségi médiában is letiltotta az újságírót, az autót pedig a lap szerint néhány napig nem vitték ki az utcára.

A Miniszterelnökség, amely a Magyar Falu Programért felelős, azt írta a Népszavának:

nincs előírás a programban arra, hogy milyen autót lehet választani, a 7 millió forintos kereten belül szabadon megválasztható, "hogy mely típus segíti leginkább a civil szervezet napi tevékenységét".

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Münster egén

Több mint húsz év telt el azóta, hogy az HBO bemutatta Tom Hanks és Steven Spielberg háborús sorozatát, az elég szerencsétlen magyar fordításban Az elit alakulatként futó Band of Brotherst.