Prémium Audit vásárolt a Magyar Falu Program pénzéből a Babócsai Romákért Egyesület

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 12.

Belpol

És ez még csak nem is illegális. Több ember szállításához a falu kisbuszát kell elkérni.

Egy 2000 köbcentis, dízel Audi A5 Sportback autót vásárolt a Babócsai Romákért Egyesület a Magyar Falu Program keretében kapott pénzből

– írjaNépszava. Ám ha ez így is történt, az nem illegális – a pályázati kiírásban az szerepelt csak, hogy új vagy legfeljebb 10 éves jármű vásárlására vagy javítására lehet költeni –, persze a sportos Audi nem annyira jó arra, hogy szervezett programokra több embert egyszerre szállítsanak. A Népszava úgy tudja, az egyesület ezért a falu kisbuszát kéri el, amikor több embert kell egy-egy rendezvényre elvinni.

Az egyesületet 2020-ban alapították, elnöke, Balogh József a helyi roma önkormányzat vezetőjének férje. Mikor a lap felhívta Baloghot, a felesége vette fel a telefont, ki is hangosította, mondván, a férje úgyis ott van mellette. Amikor viszont kiderült, mi a téma, közölték, hogy erről nem akarnak beszélni, Balogh a közösségi médiában is letiltotta az újságírót, az autót pedig a lap szerint néhány napig nem vitték ki az utcára.

A Miniszterelnökség, amely a Magyar Falu Programért felelős, azt írta a Népszavának:

nincs előírás a programban arra, hogy milyen autót lehet választani, a 7 millió forintos kereten belül szabadon megválasztható, "hogy mely típus segíti leginkább a civil szervezet napi tevékenységét".

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk