PSZ: Az Európai Bizottság is felfigyelt az elbocsátott magyar tanárok történetére

  • narancs.hu
  • 2022. december 5.

Belpol

A tiltakozás ezen a héten is folytatódik, hétfőn több iskolában tanítási szünet van.

Figyelemmel kíséri a polgári engedetlenségi akciók miatt kirúgott tanárok történetét az Európai Bizottság is – mondta az ATV Híradójában a Pedagógus Szakszervezet alelnöke. Totyik Tamás elmondása szerint telefonon keresték meg Brüsszelből, és azután érdeklődtek, mi történt a kirúgott tanárokkal, mennyire jogszerű mindez és, hány kollégát veszélyeztet további elbocsátás.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője pedig elmondta, világosan látszik, hogy a kormány a megfélemlítés módszerét alkalmazza a tanárokkal szemben. Nagy Erzsébet szerint a kormány módszert váltott. "Eddig azt hitték, ha sokan beállnak a munkabeszüntetésbe, azon belül is a polgári engedetlenségbe, akkor nem lehet bántódásuk. Hát most bemutatják, hogy lehet." Az ügyvivő hozzátéve,

egyszerűen megtizedeli a társaságot, random módon kiszemelgetnek embereket akiket kirúgnak, hogy a többiek féljenek".

Szerinte ezt támasztja alá az is, hogy legutóbb olyan pedagógusokat rúgtak ki, akiknek részvétele a polgári engedetlenségi akcióban egyáltalán nem volt kiemelkedő.

A tiltakozás ezen a héten is folytatódik, hétfőn több iskolában tanítási szünet van. Az előrejelzések szerint 823 pedagógus vesz részt a polgári engedetlenségben országszerte, amelyhez időközben 26 vidéki iskola is csatlakozott. December 8-án a tanárok országos sztrájkra készülnek, 9-én, pénteken pedig az MTVA előtt lesz tüntetés.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk